Peynir ve Rakının Uyumu

Peynir ve Rakının Uyumu

Peynir ve Rakının Uyumu, peyniri uzmanından rakıyı üstadından dinlemek için keyifli bir fırsat IWSA’sa sizi bekliyor. Antre Gourmet’nin kurucuları Neşe Biber ve Berrin Bal Onur’un Anadolu’nun farklı bölgelerinden seçtiği lezzetli peynirler IWSA’nın yöneticisi & eğitmeni Ayça Budak’ın eşleşmeleri ve rakı üstadı Mehmet Başkaya’nın keyifli sohbetiyle buluşuyor. 23 Ocak’taki bu harika geceyi kaçırmayın!

Kapı açılış/etkinlik başlangıç saati: 19.00

Etkinlik Mekanı : IWSA

Berrin Bal Onur

Antre Gourmet, Kurucusu. 1969 yılında İstanbul’da doğan Berrin Bal Onur, satış yöneticisi olarak başladığı kariyerine, Sabah ve Hürriyet dergi gruplarının çeşitli yayınlarında reklam koordinatörü olarak devam etti. 1993-1994 yılları arasında İngiltere’de satış-pazarlama eğitimi aldı. Özel radyo yayıncılığının yeni geliştiği dönemde Show TV yayın grubu radyolarının reklam grup koordinatörü göreviyle satış organizasyonlarını yapılandırdı. 2000 yılında Neşe Aksoy Biber ile birlikte Türkiye’nin ilk peynir ve yöresel ürünler konusunda uzmanlaşmış şirketi Antre Gourmet’yi kurdu. 2007 yılında MSA/City&Guilds Uluslararası Profesyonel Aşçılık Okulu diplomasına sahip oldu. Neşe Aksoy Biber ile birlikte yazdıkları “Peynir Aşkına” ve “50 Peynirli Şehir Balıkesir” adlı iki kitabı bulunan Onur, peynirle ilgili danışmanlık, eğitim, araştırma ve gezi çalışmalarını sürdürmekte, yönetiminde olduğu KEDV-Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın dar gelirli kadınların ekonomik durumlarını ve yaşam kalitelerini güçlendirme çalışmaları içinde yer almaktadır. YUCİTA ( Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı) üyesidir.

Neşe Biber

Antre Gourmet, Kurucusu. 1971 yılında Adana’da doğan Neşe Biber,Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı bölümde iletişim yüksek lisansını tamamladı. İş hayatına Sabah dergi grubu reklam bölümünde  başlayan Neşe Biber, kariyerine Akşam gazetesinde reklam müdürü, ardından CNN TÜRK’te reklam grup koodinatörü olarak devam etti. 2000 yılında DigiTürk’te Pazarlama ve Projeler koordinatörü görevini üstlendi.Bu dönemde şirketin kurumsal kimlik çalışmalarını, e-ticaret ve pazar geliştirme faaliyetlerini yürüttü. 2000 yılında kurucusu olduğu Türkiye’nin ilk peynir ve yöresel ürünler konusunda uzmanlaşmış şirketi, Antre Gourmet ile gurme gıda sektöründeki çalışmalarına başladı. Berrin Bal Onur ile birlikte yazdıkları “Peynir Aşkına” ve“50 Peynirli Şehir Balıkesir” adlı iki kitabı bulunan Biber, peynirle ilgili danışmanlık, eğitim, araştırma ve gezi çalışmalarını sürdürmektedir. Neşe Biber, halen Antre Gourmet ile ticari çalışmalarını sürdürmekte olup, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı /YUCİTA üyesidir.

Mehmet Başkaya

1952 Kastamonu doğumlu Mehmet Başkaya, Müskirat Eksperliği Okulu’nun ardından tahsilini Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nde tamamlamıştır. Uzun yıllar Tekel’de Üretim Müdürlüğü dahil çeşitli görevlerde bulundu. Birçok şirkete danışmanlık veren Mehmet Başkaya, 2004-2008 yılları arasında Mey’in Bilecik İçki Fabrikası Müdürü, 2008-2013 yılları arasından da Üretim Müdürü olmuştur.  Şu an emekli olan Başkaya, hala eğitim ve danışmanlık vermektedir.

Ayça Budak

Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

 

Yorum