Prodom Syrah Petit Verdot Cabernet Frank 2015

Prodom Syrah Petit Verdot Cabernet Frank 2015Şarap,şarap fiyatları,şarap markaları,şarap kadehi, şarap mezeleri, şarap yapımı, şarap alkol oranı, şarap çeşitleri, tadım notları, şarap tadım notlari,şarap tadımı,şarap tadım, şarap tadımcısı,şarap tadım kursu,şarap tadım uzmanı,şarap kursu,şarap nasıl yapılır, şarap yanına yemek, şarap menüsü, tadım notları,sek şarap, prodom.
Prodom Syrah Petit Verdot Cabernet Frank 2015

Canlı ve parlak siyaha yakın koyu bordo görünümlü… Burunda çok zengin fıçı, tütün, mürdüm eriği, karanfil, tarçın, vanilya, karabiber… Damak burunla uyumlu ortanın biraz üzerinde dolgun bir gövdeye güçlü ve damağı kurutan tanenleriyle dikkat çekici, temiz ve düzgün yapılmış bir üst segment kırmızı şarap… Damakta buruna oranla biraz daha önce çıkan vanilya ve çikolata dokuşları keyifli… Oldukça uzun finalinde baskın bir vanilya ve tanen dokunuşları kalıyor… 2007 de üretilen ilk rekoltesinden sonra tattığım en keyifli örneği… Önümüzdeki 10 yıllık performansı izlenmeli. Fiyat kalite performansı:Pekiyi.

Prodom Syrah Petit Verdot Cabernet Frank 2015. Prodom’un Aydın Savrandere Bağlarında yetişen Petit Verdot ve Cabernet Franc, Denizli Güney Platosu Bağlarından gelen Shiraz üzümlerinden yapılmış 14 ay Fransız meşe fıçılarında olgunlaşan şaraba sınırlı filtreme uygulanmış. Alkol:%14.5.

Keyif Notu:96.6

Yorum