Chamlija Teruar Serisi jancisrobinson.com’da

Chamlija Bağları Kış

Dünya’nın ve İngiltere’nin en saygın şarap sitelerinde www.jancisrobinson.com ‘da Julia Harding MW Chamlija Teruar Serisi şaraplarını yazdı. Julia Harding MW yazdığı tadım notlarında Hüyük’ün Ak Üzümü ve Ten Göynek üzümlerini Burgonya beyazlarına ve Assyrtiko üzümlerine benzetirken, 17.5 puan gibi yüksek puanda verdi. Şarap severlerin bildiği Konya Beyşehir gölü kıyısındaki 70 yaşını aşmış bağlarda yetişen Hüyük Ak üzümü ve Ten Göynek üzümleri Dursun Sevindi ve Mustafa Çamlıca’nın büyük gayretleri sonucu şarap dünyamızı kazandırılmış yeni üzümlerimiz.Julia Harding MW’nin Tadım notları:

Chamlija Teruar Serisi Hüyük Bağları Ten Göynek 2020 17,5 puan

Ten Göynek ve Hüyük Ak Üzümü’nün karışımında bulduğum tuzlu karaktere bu şarap ta sahip. Ama daha da fazlası, biraz papatya ve sedir ile – ikincisi belki meşeden-  harika bir şekilde bütünleşmiş bir buruna sahip. Meyvenin inanılmaz gücü (güçlü meyve aromaları olmadan) ile bir araya gelmiş asil bir kibrit ucu kükürt dumansılığı.  Bana biraz Santorini’den gelen birinci sınıf Assyrtiko’nun sıra dışı beyaz bir Burgonya ile kupajlanmasını hatırlatıyor. Yalın ve doğrudan ama hiçbir şekilde hafif değil, müthiş bir uzunluk ve saflıkta. İnceliği ve zarafetiyle gerçekten sıra dışı bir beyaz Burgonya gibi ama kalitesi için onlardan çok daha ucuz bir şarap.

Chamlija Teruar Serisi Hüyük Bağları Ten Göynek & Hüyük Ak Üzümü 2020 17 puan

Çok ince CO2 kabarcıkları bardağa yapışıyor ama kısa sürede dağılıyorlar. Taşlı ve bitkisel notalara sahip tuzlu narenciye aroması. Denizin güçlü bir hatırlatıcısı burun ve çok yerinde bir tütsülü çakmak taşı dokunuşu. Çok taze kokuyor. Damakta ise kesinlikle taze.  Aşırı yoğunluk ve uzunlukta bir damağa sahip. Enerjik ve yalın bir gücü var. Kaslı gücüne rağmen şaşırtıcı derecede düşük %12 lik alkol oranına sahip. Bu şarap bana sommelier Isa Bal tarafından önerildi ve çok ince meyveli ama mükemmel konsantrasyonlu çok yönlü bir yemek şarabı olacağını görebiliyorum. Ve şişede zamanla daha karmaşık hale geleceğini tahmin ediyorum. Greyfurt özü, asitli bir bitiş ama iyi bir şekilde asitli.

Chamlija Teruar Serisi Hüyük Ak Üzümü 2020 17 puan

Rafine ve davetkar bir taş kökenli mineral aroması.  Çok hafif bir sedir notası ve hafif bir bitkisel koku ile silik bir meşe aroması. Ten Göynek ve Hüyük Ak Üzümü’nün meşesiz karışımından biraz daha az yoğun olsa da görece daha kremsi bir dokuya sahip. Muazzam bir enerjisi var. Zarif ve son derece kalıcı, taze ot ve narenciye tadına sahip, biraz tuzlu bir bitiş,   greyfurtumsu. Lezzetli bir seklik içeriyor

 

1 Yorum Var
  1. […] Chamlija Thracian Kırmızı 2017. Chamlıja’nın Küçükkarıştıran, Camtepe ve Sütlüce Bağları’ndan Merlot, Sütlüce Bağları’ndan Cabernet Sauvignon ve İslambeyli Bağları’ndan Cabernet Franc üzümlerinden yapılmış. 24 ay Fransız ve Macar meşe fıçılarda olgunlaştırılmış. Alkol:%15. […]

Yorum