9 Durak 9 Deneyim Çeşme

Sütlüce Rahmi Koç Müzesi’nde Çeşme Belediye Başkanı  Muhittin Dalgıç evsahipliğinde düzenlenen 9 Durak 9 Deneyim Çeşme isimli organizasyonla, Çeşme’nin tarihi ve gastronik özelliklerine dikkat çekilerek. Çeşme ile birlikte; Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy ve Alaçatı tanıtıldı…

Muhittin Dalgıç yaptığı konuşmada: “Ege’nin incisi Çeşme’mizin, Türkiye’nin en eski ve bilinen destinasyonlarından biri olmasına rağmen, hâlâ bütün yönleriyle bilindiğini düşünmüyoruz. Alaçatı örneğinde olduğu gibi; korumacı turizm anlayışından ödün vermeden, butik otel hizmetiyle bölgeyi bulunduğu yerden başka bir yere taşıdık. Bugün Türkiye’nin en özel turizm beldelerinden biri haline gelen Alaçatı yerli ahalisi, yatırımcıları ve misafirleri ile herkesin sevinçli olduğu bir şehir . Bu deneyimimizden yola çıkarak Çeşme’nin günümüze kadar yeterince tanıtamadığımız düşündüğümüz başka yüzlerini de anlatmayı hedefleyen bir dizi çalışma başlattık.
Çeşme coğrafi açıdan basit ulaşılabilirliği, 5 yıldızlı otellerin yanında çok fazla sayıda butik oteli, kendine özgü mimarisi, zengin ve lezzetli mutfağı ile tam bir kültürel kavşak. Eğlence ve gece yaşamı sevenlerden, doğa turizmine, eno turizmden, kaplıca turizmine ya da su sporlarına (yelken, rüzgar ve uçurtma sörfü) kadar çok fazla geniş bir yelpazede hizmet verilmekte olan Çeşme‘de turizm sezonunu en az 10 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bir festivaller ve deneyimler beldesine dönüşen Çeşme, sadece bahar ve yaz aylarında değil sonbahar ve kış ayları boyunca da seyahat severler için çekici bir seçenek olmaya namzet .Biz Çeşme’yi 12 ay yaşamını sürdüren bir keyif hub-ı olarak algılıyoruz; Reisdere’si, Ovacık’ı, Ilıca’sı, Ildırı’sı, Germiyan’ı, Dalyan’ı, Merkez’i, Çiftlikköy’ü, Alaçatı’sıyla her zevke her tercihe değişik deneyimler sunuyor. Gerçekleştireceğimiz proje ve çalışmalarla Çeşme’nin marka değerini 5 senede 10 kat kıymet kazandıracağımıza inanıyoruz.” diye belirtti .

Geniş bir davetli topluluğunun katıldığı gecede bir birinden lezzetli Çeşme mutfağından lezzettler sunuldu. Kumrucu Şevki’nden, İmren’ın sakızlı kurabiyesine,gecede yok yoktu. papaz yahnisi, arapsaçı, şevketi bostan, enginar… 9 Durak 9 Deneyim ismini uygun olarak her beldenin yerel tatlarının konuklara ikram edilmesiyle renklenen gecede, geleceğin Gastronimi ve yaşam merkezi  olmaya aday Çeşme’nin farklılıkalarının anlatılmasının başlangıcı oldu.

Yorum