Avustralya’nın Büyük Şarap Üreticisi Negociants Türkiye’de

Avustralya’nın bir numaralı üreticilerinden biri olan Negociants, Adco tarafından çok yakında Türkiye’ye ithal edilmeye başlıyor.
Avustralya şaraplarının kalitesi ve lezzeti Fransa’dan Amerika’ya kadar tüm dünyada kabul görmekte ve takdir edilmekte. Avustalya sahip olduğu iklimsel özellikleri, toprak yapısı ve geçmiş yıllardan bu yana taşıdığı bilgi mirası ile şarapseverlere farklı bir deneyim yaşatıyor. Avustralya’nın bu özellikleri üzüm çeşitleri arasında özellikle Şiraz ve Semillion’da birçok bölgeye oranla mükemmel sonuçlar alınmasını sağlıyor.
Dünya’nın en büyük şarap üreticilerinden biri olan Negociants,  23 ayrı markayı portföyünde barındırıyor. Çok yakında Türkiye’ye ithal edilecek Negociants markalarından başlangıç seviyesinden en premiuma olmak üzere çeşitlilik gösteriyor. Türkiye’ye gelen bu markalar; Oxford Landing, Yelumba, Vasse Felix, John Dual ve Henschke gibi köklü şarap markalarıdır.

Henschke Hill of Grace en öne çıkan şaraplarından. Hill of Grace  ismini bağlarının tam karşısında bulunan görkemli bir klisededen alıyor ve “Zerafet Tepesi” anlamına geliyor. Şarap sektörünün en prestijli ödüllerinden Wine Spectator ve Robert Parker’dan 98 puan almış bu şarap sizi unutulmaz bir yolculuğa davet ediyor.

Türkiye’ye gelen Negociants ürünleri ve ödülleri;
Oxford Landing Cabernet Shiraz  “Robert Parker  87 Puan, Wine Spectator 88 Puan”
Oxford Landing Shiraz;  Decanter World Wide Awards “Gümüş Madalya”
Oxford  Landing Viognier “ Wine Spectator 88”
Yelumba Y Series Shiraz  “Robert Parker 87 Puan”
Vasse Felix Cabernet Sauvignon; Robert Parker “93 puan”, Best of the Best Variety “95 Paun”
Vasse Felix Sauvignon Blanc  Semillion;  Ray Jordan’s 2011 WA Wine Guide “95 Puan”, Robert Parker “91 Puan”
John Duval Entity; Robert Parker “94 puan”, Wine Enthusiast “91 puan”
Henschke Hill of Grace ; Wine Spectator “98 Puan” Robert Parker “97 puan”

Yorum