Rhône Uzmanından Barbare’ye 94 puan

Dünyanın en iyi şarapları ve şarap bölgeleri hakkında modern, bağımsız yorum ve incelemeler yapan, Amerikalı bağımsız şarap yazarı Jeb Dunnuck, 2008 yılında başladığı Rhône Raporu ile dünyada Rhône bölgesi üzümlerinden yapılan şaraplar hakkında 3 aylık dönemlerde raporlar yayımlıyor.

Geçtiğimiz aylarda jebDunnuck.com ‘da yayımlanan son Rhône Raporu olan: “A focus on Châteauneuf-du-Pape: The 2017s and 2018s” raporunda, Türkiye’den Barbare XL Premier 2012’ye 94 puan verdi ve tadım notunu yayımladı.

Jeb Dunnuck, günümüzde şarabın arkasındaki “hikâye”, şarabın önene geçiyor görüşüne benimseyenlerden. Tüketicinin alacağı bir şişe şarapta, hikâyeden çok gerçekten şarapta olması gereken bilgileri yazmaya,anlatmaya çalışan bir şarap yazarı olmak istediğini söylüyor.

2013 yıllında Robert Parker tarafından “The Wine Advocate” ekine alana Jeb Dunnuck, 2017 yılına kadar çok sayıda değerlendirme yazıları yayımlamış. 2017 yılında, bir şarap eleştirmeninin konuşma özgürlüğünün, hiçbir reklam kabul etmemek, sadece abone gelirleriyle çalışmak olduğunu düşünen Jeb Dunnuck. JebDunnuck.com sitesini tekrar aktif hale getirerek, sitenin editörü ve tek şarap eleştirmeni olarak çalışmalarına devam ediyor.

Colorado’da, eşi Traci ve köpeği Ella ile birlikte yaşan Jeb Dunnuck’u daha yakından tanımak için jebDunnuck.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum