Sommeliers’ Selection Türkiye 2017

St. Regis İstanbul Oteli ile birlikte; yeme/içme sosyal medya camiasını, meraklıları ve profesyonellerini (horece & perakende) bir araya getirecek “Sommeliers’ Selection 2017” etkinliği 26 Şubat  tarihlerinde gerçekleşecek.Misafirler, Sommeliers’ Selection Turkey 2017’de St. Regis İstanbul farkı ile, Türkiye’nin en seçkin, özenle üretilen 200’den fazla şarap ve eşlikçisi lezzet ile tanışacaklar, adeta aromatik lezzetler yolculuğuna çıkacaklar. “Court of Master Sommeliers Avrupa’nın” COO’su, 67 Pall Mall klubu baş sommelieri Ronan Sayburn MS ve 2008 Avrupa’nın en iyi sommelieri seçilen İsa Bal MS etkinliğe katılarak aday ürünler içinden kendi seçkilerini belirleyecekler.
 Türkiye’de ilk defa;
•             Etkinlikte şarapları üzüm çeşitlerine, kupajlarına ve gövdelerine göre sıralanacak, benzer ürünlerin birbirleri ile terroir ve üretici yorum farklarını yan yana görme imkanı verecek.
•             Yerli ve yabanci şaraplar biraraya gelecek,
•             Misafirler, şaraplari bu kadar kapsamli bir spektrumda ilk defa yan yana karsilastirma imkani bulacak, tavsiye edilen perakende satis değerini görebilecek, daha iyi değerlendirebilecek ve üreticiler/ithalatcilar ile daha etkin iletişim kurma imkani bulacaklar
Şaraplar tedarikçileri tarafından belirlenecek maksimum 10 ürün ile sınırlanacak. Böylece çok fazla sayıda ürün olması önlenecek.
Ziyaretci sayisi da “uygun tadim koşulları” ve misafirler ile üretici/ithalatcilarin ideal iletisim ortaminin sağlanması için sınırlanacak
Şaraplara ve üretici/ithalatçılara ait bilgiler usb/flash bellekler ile tum katilimcilar ile paylaşılacak, akıllı telefonlara pdf dosya olarak indirilebilir olacak.
 Ronan Sayburn MS ve Isa Bal MS, üretici/ithalatçılar tarafından belirlenecek (tedarikçi basina maksimum 2 adet) aday saraplar arasindan kendi favorilerini belirleyecekler. MS’ler tarafından seçilecek toplan 10-12 sarap (minimum 9-10 yerli ve 2-3 ithal sarap) “Sommeliers’ Selection 2017” basligi altinda Master Class’larda tadılacak. Master Class katilimcilarina da bu saraplar arasindan kendi favorileri sorulacak.
Tarih                       : 26 Subat 2016
Yer                          : St Regis Istanbul / Nisantasi
Saat                         : 12:00-18:00
Katilim                    : Genel giriş 150TL Master Class icin ilave olarak 50TL
Ayrıntılı Bilgi ve Rezervasyon için:  Taner Öğütoğlu 0212 269 34 82  ve www.gustobarshop.com
Yorum