Türkiye’nin Şaraphane Oteli Yedibilgeler Açılıyor

Türkiye’nin bağlar içindeki ilk “ şaraphane-otel” olarak tanımlanabilecek statüdeki  tesisinde  son teknoloji ile kurulumu yapılmış  şaraphane, Fransız meşe fıçılarının bulunduğu mahzen, şarap tadım odaları, açık-kapalı restoran, toplantı salonları ve vintage tarzında döşenmiş  1’i süit 5 oda bulunmaktadır. Tüm odalar  lavanta bahçesi, bağlara ve yemyeşil vadiye bakmaktadır. Tesisin girişindeki geniş ve sütunlu taş avludan  odalara geçiş yapılmaktadır. Konuklar tercihlerine göre bahçe terasları  ya da verandalı odalarda konaklayabilmektedir. Taştan kulelerin, sütunların bulunduğu otelin mimari çalışması Viyanalı bir mimar tarafından yapılmıştır.  Yedi Bilgeler Oteli taş ev mimarisinin tipik ve ilginç bir örneğidir.
Taş duvarları sayesinde yazın bile serinletici bir etkisi olan, yarısı toprağın altında bulunan mahzen katındaki kubbeli salon toplantı salonu toplantı ve özel yemek davetleri için düşünülmüştür. Bu salondan toprağın tamamen altında bulunan şömineli toplantı salonuna geçiş mevcuttur.Misafirler otelin  doğa ile iç içe, kuş sesleri  içindeki terasında kahvaltı keyfi yapabilir. Akşam yemeği a la carte olarak servis edilmektedir. Menüde şaraba uyumlu İtalyan, Fransız ve yöresel  lezzetlerin bulunduğu seçenekler mevcuttur. Otelin doğa manzaralı geniş terası davet, düğün ve toplantılara ev sahipliği yapmaktadır. Konuklar bu ortamda zaman zaman düzenlenen konserlere ya da partilere, felsefe toplantılarına ve önceden rezervasyonla şarap tadım kurslarına katılabilirler.
Türkiye’nin çocuk  endokrin uzman doktorlarından olan otel sahibesi talep üzerine  çocuklara ve yetişkinlere  özel diyet menüleri ve programları hazırlamaktadır. Hatta diyabetik çocukların doğum günü kutlamaları için bu anlamda tüm ziyaret menüsü titizlikle organize edilebilir.
İçindeki şaraphanede üretimi yapılan şarapların sunulduğu tadım yeri mevcut  tesiste, şarabın tarihçesi, şarap üretimi, servis ve saklama, bağcılık  ve  şarap tadım kursları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Zeytinlikler  ve üzüm bağları ile kaplı, çam ormanlarının süslediği çevredeki tepelere  trekking olanakları sunmaktadır.
Yedi Bilgeler  Oteli  2004 yılından bu yana Ekolojik Tarım projesi geliştirmekte ve yürütmekte olan Kirazlı Köyüne 6 km, Avrupa ve Türkiye’nin en büyük  Çamlık tren müzesine yürüme mesafesinde olan otel en yakın plaja araba ile 20 dakika uzaklıktadır. Selçuk merkeze 9 km olan tesisten, ziyaretçi akınına uğrayan Efes Antik Kent, Meryem Ana Kilisesi, Yedi Uyurlar ve Şirince Köyü ne,  deniz ve doğal cennet olan Kuşadası Milli Parka günübirlik geziler yapılabilir. Doğa ile iç içe olan tesis meditasyon ve yoga severlerin uğrak yeri durumundadır.Tesisin içindeki satış noktasından Yedi Bilgeler Şarapçılığın üretimi olan Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz ve Kupaj şarapları, zeytin, zeytinyağı, tarhana, köy eriştesi,  ev yapımı reçeller gibi yöresel tatları tedarik etmek mümkündür.
28 Haziran 2012 tarihinde düzenlenecek, özel şarap tadımı ve kokteyl eşliğinde yapılacak açılışla, şarap severlere kapılarını açıyor.

Yorum