Vinipedia Danışmanlık Açıldı…

Çalışma hayatına Fransa’da yaşadığı yıllarda başlayan Burçak Desombre, şarap merakını işe dönüştürme fırsatı bulup, yiyecek içecek sektöründe ihtalatçı, üretici, perakende ve restorasyon kısmında farklı görevler üstlendi. Pazarlama alanında çalışmaya başladığı bu sektörde, şaraba olan ilgi ve alakasını paylaşma arzusu ile zamanla şarap tadım ve eğitim çalışmalarına yöneldi.

Şarap dünyasının en önemli eğitim kurumlarından olan WSET Advanced (Wine & Spirit Education Trust İleri Seviye Sertifikası, Üstün Başarı ile) dahil  birçok şarap eğitimi ve tadımına katıldı. 2010 Türkiye Sommelier Yarışmasına katılan ilk kadın olarak, yarışmayı ikincilikle bitirdi. Chaîne des Rôtisseurs’ün İspanya’da düzenlediği 2010 Uluslar arası Genç Sommelierler yarışmasında Türkiye’yi temsil etdi. 12 yarışmacı arasından 4. oldu.

Uzun süre sektörde profesyonel olrak çalışan Burçak Desombre, yiyecek içecek sektöründe edindiği deneyimleri değerlendirmek üzere, geçtiğimiz günlerde kendi danışmanlık firması Vinipedia Danışmanlık Hizmetlerini kurdu.

Burçak Desombre, Vinipedia Danışmanlık ile yaptığı yazılı açıklamada, yapmak istediklerini ve hedeflerini şöyle açıklıyor. “Ülkemizde yiyecek içecek ve özellikle şarap sektörü hızla gelişmekte ve büyümekte, bir taraftan tüketici şaraptan haz alıp bu konuda kendini eğitmek isterken, diğer yandan da satış ve servis noktalarında eğitimli personel gerekliliği artmakta. Çok az sayıda mekan bir sommelier ile çalışırken, bir çoğu şarap satışından gelebilecek potansiyel geliri göz ardı etmekte. Oysa servis çalışanlarının markalardan bağımsız ve tarafsız şarap eğitimi alması, kendilerine güvenerek misafirin tercihine uygun şarap önerilerinde bulunabilmeleri, bu şarapları en uygun şartlarda servis etmeleri; müşteri memnuniyeti sağlanması, dolaylı olarak satış ve gelir artışı için çok önemlidir.Önümüzdeki dönemde “Vinipedia Danışmanlık” adı altında;
–    Yiyecek içecek sektöründe personel eğitimi, menü oluşturma ve takip,
–    özel arkadaş/ müşteri gruplarınız veya çalışanlarınız için şarap tadım ve/ veya yemek uyumlu tadım organizasyonları,
–    kav oluşturma,
–    şarap seminerleri,
–    gurme gezi ve organizasyonlar,
–    ve birlikte oluşturabileceğimiz farklı projelerde danışmanlık hizmeti vereceğim.”
Keyif Notları‘da da keyifli yazılarını okuduğumuz Burçak Desombre yeni çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorum