4.Mania Şarap Tadımı Günü

Mania Gurme, her yıl düzenlediği geleneksel şarap festivalini art arda 4. kez Four Seasons Bosphorus’da gerçekleştiriyor. Mania Wine Tasting (MWT), 16 Ekim 2011 Pazar günü kapılarını halka açıyor. MWT bir gün sonra ise restoran ve konaklama sektörü profesyonellerini ağırlıyor olacak.
Şarap tutkunları ve şarap profesyonellerinin heyecanla beklediği Mania Şarap Tadımı (MWT) etkinliği bu yıl 16 Ekim’de şarap tutkunlarını 17 Ekim’de ise profesyonelleri Four Seasons Bosphorus’da ağırlıyor olacak. 4 yıl önce otel müşterilerinden oluşan seçkin bir grup için İtalyan Şarap Tadım etkinliği olarak başlayan macera, bugün Türkiye’de ithal şaraplar için en büyük şarap fuarı haline gelmiş bulunuyor. 2011 yılı, fuarın halka açık olduğu üst üste ikinci yıl olacak.
MWT’de İtalya ve Fransa’dan 20’den fazla lider şarap üreticisinin Four Season Bosphorus’un muhteşem mekânında 150’den fazla farklı şarabı sunması bekleniyor. Michel Chapoutier, Baron Phillippe de Rotschild, Rocca delle Macie, Alois Lageder, Allegrini bu önemli üreticilerden sadece bazıları…Tadım’da her şarap üreticisinin kendi standı bulunacak ve ziyaretçiler, stanttan standa, üreticiden üreticiye ve meşhur şarap bölgesinin birinden bir diğerine dolaşarak bir şarap turuna çıkma şansına sahip olacaklar. Aynı şarabın farklı rekoltelerini tatma imkanının olacağı bu etkinlik şarap severlerin kaçırmaması gereken bir fırsat.
Mania Gurme’nin sahibi Osman Tokat, MWT hakkında şunları söylüyor: “Bu ülkede ithal şarapların yüksek fiyatları, tüketicinin yeni bir şeyler denemesi için ciddi bir engel oluşturuyor. Mania Şarap Tadımı Festivali ise her bir ziyaretçisine sinemada bir film izleme fiyatına, bu hayali gerçekleştirmek; şarap dünyasını tanımak ve kendi kişisel tercihlerini öğrenmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.”
Mania Şarap Tadım Festivali, körü körüne mümkün olduğunca fazla sayıda farklı şarap denemek için gerçekleştirilen bir etkinlik değil. Aksine bu etkinlikte ziyaretçiler, Mania Gurme çalışanlarının yardımıyla ve özellikle de şarap imalathaneleri temsilcileri ile kişisel iletişime geçerek tattıkları her şarabın arkasında yatan hikâye ve felsefe hakkında ilk elden bilgi alabilecekler. Mania Gurme, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğin eğitsel yönüne daha fazla katkıda bulunmak amacıyla, farklı şarap ve gurme konularına odaklanan atölye çalışmaları düzenleyecek.
Biletler, etkinlik öncesinde İstinye Park ve Teşvikiye’de bulunan Mania Gurme şarap mağazalarından temin edilebilecek. Etkinliğin gerçekleşeceği gün, Four Seasons Bosphorus’un kapısında sadece sınırlı sayıda bilet mevcut olacak. MWT’ye katılmak isteyen ziyaretçilerin 18 yaşından büyük olmaları gerekiyor.
Mania Gurme ve ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için:
Telefon: 0212 296 33 50

Yorum