Antalya’nın Şarabı: Likya

Elmalı’daki bin metre rakımlı aile arazilerinde bağlar kuran

Antalya’nın Şarabı: Likya

Antalya’nın Şarabı: Likya, Gusto Şarap Kulübünün, 2010-2011 sezonunun son tadımı, Likya Şarapları.16 Haziran 2011 Perşembe günü Mövenpick Hotel İstanbul’da yapılacak. Son üç yıldır gelenekselleşen, yılsonu  tadımı da bir Türk şarap üreticisini derinine keşfetme temalı olacak. Bu tadımıma yeni kuşağın idealist üreticilerinden, Antalya’daki Likya Şarapları’nın sahibi Burak Özkan konuk olacak.

İngiltere’de şarapçılık ve bağcılık öğrenimi gördükten sonra önce Elmalı’daki bin metre rakımlı aile arazilerinde bağlar kuran, ardından bağların olgunlaşmasını bekleyip şaraphane yatırımına giren, son iki yıldır da sadece kendi üzümleriyle şarap üreten Likya, piyasada iki yıllık geçmişi olmasına rağmen bir düzineyi aşkın uluslararası ödülün de sahibi.

Burak Özkan, tadımda çoğu yeni rekolte ve henüz piyasaya çıkmakta olan şaraplar olmak üzere sekiz adet şarabını sunacak, bunlar arasında Türkiye’nin ikinci Pinot Noir’ı olan denemesi de bulunacak.

Tadım sonrası yemekte ise yine Likya ürün paletinden, tadımda olmayan dört şarabı tadılacak. Gusto Şarap kulübü üyeleri bu özel tadım ve yemekte ; Antalya’nın Şarabı Likya’yı daha yakından tanışacak.

Yorum