Arcadia Şarapları’ndan Yeni Ürünler, Yeni Etiket

Arcadia Bağları projesi, 2003 yılında yetiştiği toprakların özel lezzetlerini yansıtan, içimine kadar yaşamaya devam eden, manipüle edilmemiş, ağızda uzun kalan ve üzümün doğal lezzetini yansıtan teruar şarapları üretmek hedefiyle yola çıkan Arcadia Wines and Vineyards  2011’de ürün yelpazisin genişleterek, ürünlerini, Arcadia Genç Seri ve Arcadia Finesse Serisi olarak şarap severler sunuyor.

Arcadia Genç Seri: 2 monosepaj beyaz ve bir Cabernet blend Rozé’den oluşuyor.  Arcadia  Sauvignon Blanc 2010, Arcadia Cabernet +Rozé 2010, Arcadia Sauvignon Gris 2010. Gündelik olarak tüketilebilecek bir kaliteli şarap olarak düşünülen bu seride fiyatlar da ulaşılabilir olması için son derece düşük tutuldu. Bu serinin etiket tasarımı,Arcadia Şarapları’nın önceki rekoltelirinin tasarımını da yapan  Mehmet Ulusel tarafından tasarlanmış. Önceki seride sağ üstte kullanılan, Triskele sembolü fonda kullanılarak ve renklerle hareketlendirilmiş. Eski bir sembol olan “triskele” “giriş, gelişme, sonuç” olarak sebolize edilen üç helezondan oluşuyor, anlam olarak doğal döngüyü ve bütünlüğü temsil ediyor.

A
rcadia Finesse Seri:, Arcadia Gri 2011, Arcadia  Sauvignon Blanc, Narince 2011 Arcadia Cabernet franc Rozé 2011,Arcadia Kırmızı 2009. Bu serinin yeni etiketleri Mehmet Ulusel imzalı  2009 etiketlerinin karakter öğeleri korunarak, ressam Levent Morgök tarafından tasarlanmış.Her şarabın rengine uygun ayrı ayrı çalışılan Tavuskuşu motifleri  kullanılmış. Tavuskuşu motiflerinin kullanılmasını Arcadia Wines and Vineyards Yönetim Kurulu Başkanı, Zeynep Arca Sallie, Levent Morgök tarafından seçilme hikayesini şöyle anlattı;
“Arcadia Bağları’nın ismini koyarken Lüleburgaz’ın eski adı Arcadiapolis’ten esinlenmiştik. Mitolojik anlamının da “yeryüzünde cenneti andıran bahçe” olması çok hoşumuza gitmişti. Levent bey bu hikayeyi duyunca, madem masal bahçelerinin Anka kuşu varsa, Arcadia’nın da kuşu tavuskuşu olsun diye düşünmüş ve bu etiketleri tasarlamış.”

Yorum