Şeyma Baş ile Kör Tadımın Sırları

Şeyma Baş

Bir şarabın neden yaban mersini veya greyfurt aromalarına sahip olduğunu mu merak ediyorsunuz? Birkaç yudumun ardından uzmanların şarabın bölgesine ve rekoltesine dair tahminleri doğru çıktığında şaşırıyor musunuz?

18 Aralık günü, uluslararası yarışmalarda jürilik yapan ve şarap dünyasında kazanılması en zor ünvan olarak bilinen Master of Wine olma yolunda eğitimine devam eden Şeyma Baş, Kör Tadımın Sırlarını konuşmak üzere bir atölye düzenliyor. Bu keyifli ve interaktif sohbetin amacı, şarabın nasıl tadılacağını adım adım öğrendikten sonra şarabın hangi özelliğinin bize ne söylediğini anlamaya çalışmak. Bir nevi, şarapla konuşma yöntemleri geliştirmek.
Atölye süresince yerli ve yabancı altı farklı şarap tadılacak ve atıştırmalık peynir tabağı sunulacaktır.
Kayıt için hello@wine-art.co adresine e-mail atabilirsiniz.  (20 kişi ile sınırlıdır.)
Ücret: 120tl
Şeyma Baş kimdir?
Şeyma Baş Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunu olup Bordeaux’da Lüks Marka Yönetimi, Yemek ve Şarap üzerine MBA’ini tamamladı. Toskana, İstanbul ve Burgonya’da pazarlama ve ihracat alanlarında deneyim kazandıktan sonra kariyerine Zürih’te kurduğu WineArt şirketinde ekip arkadaşları ile birlikte marka strateji yönetimleri ve profesyonel şarap eğitimleri üzerine çalışarak devam ediyor. Şarap üzerine yazdığı blogu Dionysian Impulse’ın uluslarası blog yarışmasında En İyi Yeni Blog seçilmesiyle farklı şarap bölgelerini ve üreticilerini keşfederek yazılarını sürdürüyor.
Yorum