Sommeliers’ Selection 2018

Şarap tutkunlarını, profesyonellerini ve üreticilerini bir araya getiren sektörün en üst düzey organizasyonu olarak tanımlanan,  Gustobar etkinliklerine 2018 yılında devam ediyor.

Bu çerçevede, “the Court of Master Sommelier’s Europe” Yönetim Kurulu üyesi, dünyanın en iyi sommelierleri arasında gösterilen Frank Kämmer MS ve 2008 Avrupa’nın en iyi sommelieri seçilen İsa Bal MS 17-18 Şubat tarihinde gerçekleşecek Sommeliers’ Selection 2018 etkinliğine katılacaklar. Düzenlenecek iki Master Class’da (MC) seçkilerini belirleyecekler, 180 civarında etiket Walk Around Tasting (WAT) formatında tadılacak.
Bu seçkin tadım organizasyonunda; 17-18 Şubat, Walk Around Tasting ve 18 Şubat, Pazar günü yapılacak “Master Class” tadım seansları yapılacak.Sektör profesyonellerine açık olan etkinlik hakkında daha geniş bilgi ve bilet   www.gustobarshop.com da.
Sommeliers’ Selection 2018
The Marmara Taksim Oteli ile birlikte; yeme/içme sosyal medya camiasını, meraklılarını ve (horece & perakende) profesyonellerini bir araya getirecek “Sommeliers’ Selection 2018” etkinliği 17-18 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.
Walk Around Tasting
Şarap bölümünde 180 civarında etiketten oluşan yerli ve yabancı ürünler bir arada, üzüm çeşitlerine, kupajlarına ve gövdelerine göre sıralanacak, benzer ürünlerin birbirleri ile terroir ve üretici yorum farklarını yan yana görme imkanı verecek. Walk Around Tasting tadımı Cumartesi ve Pazar günleri saat 10:00-18:30 arasında açık olacak. Misafir sayısı 350 kişi/gün ile sınırlandırılacaktır. Şarap dışı alanda da peynir, zeytinyağı gibi şarap eşlikçisi diğer seçkin markalar yer alacak.
Master Class’lar
Frank Kämmer MS ve İsa Bal MS etkinliğe katılarak aday ürünler içinden kendi seçkilerini belirleyecekler. Toplamda iki seans Master Class, Cumartesi ve Pazar günleri saat 15:00-17:00 arası saatleri arasında gerçekleşecek. Her iki Master Class’da farklı şaraplar tadılacaktır.
Master Class katılımcıları da bu şaraplar arasından kendi favorilerini belirleyecekler. Sonuçlar “Connoisseurs’ Selection” başlığı altında sıralanarak duyurulacaktır.Master Class kapasitesi 80 kişi/gün ‘dür. (MC katılımı önceden rezervasyonlu ve biletli misafirlere açıktır)
Workshop’lar
Master Class dışında, etkinlik kapsamında farklı Workshop’lar organize edilecektir. Üretici ve ithalatçılar daha önceden belirlenmiş gün ve saatlerde Workshop’lar organize edecekler. Workshop organizasyonu için saat ve içerik bilgileri daha sonra paylaşılacaktır.  Etkinliğe katılacak misafirler bu workshop’lara rezervasyon yaptırarak “ücretsiz” katılabilecek üretici/ithalatçıları dinleme ve birlikte tadım yapma imkanına sahip olacaklar. Toplam 8 seans için alan ve zaman bulunmaktadır. Workshop kapasitesi 36 kişi/workshop ‘dur.
Sektörel Almanak
Tüm misafirlere dağıtılacak olan etkinlik broşürü adeta “sektörel bir almanak” özelliğine sahip olacak. Tadımdaki tüm ürünlere ait teknik bilgileri bu dokümanda bulabilecek ileriki yıllar için referans doküman olarak saklayabilecekler.
Sektörel Buluşma
İstanbul’un en seçkin mekânlarından biri olan The Marmara Taksim otelinde dünyanın en iyi Master Sommelier’leri arasında yer alan Frank Kämmer MS ve İsa Bal MS ile birlikte toplamda 1.000 kişiden fazla üretici, ithalatçı, horeca, perakende temsilcileri ve A+ nihai tüketici ile buluşma imkânına sahip olacaklar.
Yorum