Trakya Bağ Rotası Başlıyor

Proje 2013 yılında Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik şarap üreticisinin katılımıyla hazırlanan Trakya Bağ Rotası Projesi hayata  geçiyor.. Sektörel ve sektörler arası işbirliklerini geliştirecek önemli bir faaliyet olan “Trakya Bağ Rotası Projesi”, işbirliklerinin gerçekleştirilmesine ve bir Trakya Şarap Platformu oluşturulmasına önayak oldu.

Trakya Bölgesindeki şarap rotalarının belirlenerek, sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirilmesini hedefleyen proje, bölgeyi ziyaret eden yerli yabancı turist sayısının arttırılması sonucu bölgede turizm sektörünün gelişimine, çevresel olduğu kadar sosyal ve ekonomik temellerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkı sağlanacağı öngörülüyor. Trakya Bağ Rotası Projesi ile şarabın ana vatanı olarak bilinen Trakya bölgesi genelinde, şarap yollarının belirlenmesiyle, bölge ulusal ve uluslararası düzeyde bir şarap rotası olarak markalaşması ve bölgenin şaraba dair sahip olduğu tarihin ve hikâyelerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bilindiği gibi proje Trakya Şarap Yolu Projesi olarak yola çıkmış ve 4250 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler ve getirilen yasaklar sonrasında Trakya Bağ Rotası Projesi ismiyle yoluna devam ediyor. Trakya Bağ Rotası Projesi ya da Trakya Şarap Yolu Projesinde Bağları bulunan üreticiler:
Tekirdağ Bölgesi; Umurbey, Şato Nuzun, Barel Şarapçılık, Barbare
Şarköy Bölgesi; Melen Şarapçılık, Gülor, Şato Kalpak
Kırklareli Bölgesi; Arcadia, İrem Çamlıca, Vino De Sera
Gelibolu Bölgesi; Gali, Suvla

Yorum