Ünlü Oyuncu Cezmi Baskın’dan Cezz Şarapları

Dünyada ünlü sinema oyuncusu José Antonio Domínguez Banderas ve yönetmen Francis Ford Coppola’nın kendi adına şaraplar yaptığı biliniyor. Ülkemizde de sevilen sinema ve tiyatro oyuncusu Cezmi Baskın, Cezz markasıyla şarap  üretmeye başladı. Kaz Dağları’ndaki  Cezz Bağları’nda, Malbec, Emir, Boğazkere, Öküzgözü, Merlot ve Cabernet Sauvignon üzümlerini yetiştiriyor. Cezz Malbec 2011 ve  Cezz Neandria 2011 Cabernet Sauvignon ve Shiraz kupajını şarapseverlerin beğenisine sundu.Cezmi Baskın şarap ve doğa yolculuklarını şöyle anlatıyor:

“Her şey 1993 yılında, Kuzey Ege’ye yaptığımız bir geziyle başladı. Keyifli bir geziydi ama bu gezide, asıl keyifli olanın toprağı ekipbiçmek, elde edilen mahsulü işleyip paylaşmak olduğunu keşfettik. Toprak tutkusu böylece kanımıza işledi. Derken birkaç yıl sonra Bozcaada’daki ilk bağımızı ve bağın ortasındaki eski bir ağılı aldık. Hep merakım olan bağcılığa başlamak için daha daha iyi bir fırsat olamazdı. Bağın içinde bir de küçükcük bir ev… İnsan daha ne ister?
Toprağı işlemek kadar, mahsulünü yemeyi de severiz eşimle. Mutfakta vakit geçirmek, yeni yemekler, yeni lezzetler denemek hoşumuza gider. Ve öğrendiklerimizi, keşfettiklerimizi dostlarla paylaşmak… Ege’de zeytinyağsız yemek yenen bir sofra, zeytinyağsız bir hayat düşünülemez. Biz de fark ettik ki, zeytinyağı hayatımızda yeni bir tutkuya dönüşmüş. Hem Nazım’ın dediği gibi yaşama daha sıkı sarılmak hem de ‘kendi yağımızla kavrulmak’ için Geyikli’de bir zeytinlik aldık. 2011’de zeytinliğimizden geleneksel yöntemlerle -ama kendi istediğimiz gibi- ilk zeytinyağımızı elde ettik. Artık bu lezzeti paylaşmalıydık… İşte Cezz markası toprak aşkımızın ve paylaşma arzumuzun sonucunda ortaya çıktı. Biz severek araştırıyor, çalışıyor, üretiyor ve bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Umarız siz de şaraplarımızı ve zeytinyağlarımızı tadarken bu mutluluğumuza ortak olursunuz.”

Yorum