Paşabahçe,Türk Şarabına Kadeh Arıyor

Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş olarak; 150’ye yakın ülkedeki milyonlarca kişiye, en değerli anlarında bir kadehle eşlik ettik. Ancak, dünyaca ünlü üzümlerin yetiştiği ülkemizde, bu üzümlerden elde edilen şarapları dünyaya tanıtacak kadehlerin bulunmadığını fark ettik. Dünyanın en büyük kadeh üreticilerinden biri olarak; 80 yıllık tecrübemizle Anadolu topraklarının eşsiz lezzetini taşıyan Boğazkere, Öküzgözü ve Narince’nin tadını ve kokusunu en iyi ifade edecek, en uygun kadeh formlarını bulmak ve üretmek üzere “” projesi ile yola çıkıyor.
Bu amaçla şarap üreticileri, danışmanlar, sommelier ve önologlar gibi konunu uzmanların bir araya getirdiği birinci etap Tadım Workshop, 29 Nisan 2013 İncirli Şaraphanesi – Kuruçeşme  La Mancha’da gerçekleşti.

Yair Haidu moderatörlüğünde 15 kişiden oluşan uzmanlar, ilk etapta Tokat bölgesinden elde edilen Narince şarabı için tadım gerçekleştirdi. 8 kadeh ve 5 farklı şarabın denendiği bu tadımda, her şarap tadımı sonrası bazı kadehler liste dışında bırakıldı… Tadılan sonuncu şarap sonrasında tek bir kadeh üzerinde oy çokluğu sağlandı. Paşabahçe Tasarım Müdürü Emre Bozbeyli,  Narince şarabının kendini daha doğru ifade edebilmesi amacıyla, oy çokluğu ile seçilen kadeh ile ilgili katılımcıların nihai önerilerini de alarak ortaya çıkan kadeh tasarımının ön çizgilerini oluşturdu. Türk Şarabı Kadehini Arıyor projesinde konunu uzmanları tarafından belirlen kadeh formları, Paşabahçe’nin tecrübeli tasarımcılarının ellerinden son şeklini alacak. Böylece önümüzdeki günlerde Türk şarabı kadehine kavuşacak ve   Öküzgözü, Boğazlere, ve Narince üzümlerinden yapılan şarapları, kendi kadehlerinde yudumlayabileceğiz.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Paşabahçe Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcı Cemil Tokel,” Diğer  global cam üreticilerinin kendi ülkelerindeki üzüm ve şarap türleri için yapmakta oldukları gibi; biz de dünyanın iç büyük cam üreticisinden biri olarak ülkemize has üzümlerden oluşan şaraplar için benzer bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Türk şaraplarına kendilerini en iyi ifade edecek kadehleri kazandırarak; hem yurt için hem de yurt dışında gelişmekte olan sektöre bu hizmeti vermekten çok mutluyuz.Dünyanın başlıca şarap üreten ülkelerindeki üzümlere yönelik özel kadehleri üreten ve 130’u aşkın ülkeye pazarlayan Paşabahçe, bu projeyle tecrübesini Türk üzümlerinden yapılan şaraplara aktarmış olacak” dedi.

Yorum