Vinkara’ya Yeni Etiket, Bol Ödül

Ankara Kalecik’te bulunan 420 dönümlük bağında Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere, Emir ve Narince üzümleri ile Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Syrah, Sauvignon Blanc ve Riesling gibi dünya üzümlerini yetiştiriyor ve en son teknolojiyi kullanan tesislerinde 1 milyon 40 bin litre kapasite ile üretim yapıyor.
Vinkara yeni tasarlanan etiketlerin şarabın üzümüne vurgu yaparak, etiket tasarımlarında şarabını üzümünü öne çıkarıyor. kurumsal kimliğini vurgulayan yalın etiketleriyle bambaşka bir duruşa bürünüyor. Yazı karakterlerindeki canlılığıyla şişelerin duruşunu hareketlendiren yeni etiketler, şarabın el işçiliği ağırlıklı bir zanaat olduğunu vurgulayarak sade ve genç bir yaklaşım sergiliyor. Vinkara’nın bağların dikiminden şişelerin doldurulmasına kadar her işlemi el emeğiyle hazırlanan şaraplarının yeni etiketleri, adeta şaraba ugurlu geliyor ve Vinkara bir çok kulvarda 2011’e ödüllerle merhaba diyor.
Vinkara’nın Mayıs ayında satışa sunulacak mahzen serisi ürünü Chardonnay (2009), bu yıl 9 – 12 Mart tarihlerinde 18.si düzenlenen Chardonnay du Monde yarışmasında bronz madalya aldı. Şarap üretiminin en gözde ülkelerinden Fransa’da gerçekleştirilen ve 38 ülkeden toplam 914 şarabın test edildiği yarışmanın jürisi, 300’den fazla önologdan oluşuyordu. Yine Fransa’da düzenlenen ve tüm dünyadan 100’ün üzerinde önoloğun katılımıyla gerçekleştirilen Vinalies Internationales yarışmasında ise Vinkara, Doruk Narince (2010) ve  Quattro Beyaz (2010) şarapları ile gümüş madalyaya layık görüldü.
Vinkara ayrıca, Şarap Dostları Derneği’nin düzenlediği Türkiye’nin En İyi Genç Şaraplarıtadım etkinliğinde altı şarabıyla ödül aldı. Beyaz 2010 kategorisinde Quattro Beyaz ve Doruk Narince ile Altın madalya listesine ismini yazdıran Vinkara, ayrıca Kırmızı 2009 kategorisinde Doruk Cabernet Sauvignon ile Bronz, Beyaz 2010 kategorisinde Doruk Sauvignon Blanc’le Gümüş, Doruk Emir’le Bronz, Roze 2010 kategorisinde ise Quattro Pembe ile Gümüş madalyaya layık görüldü.Değerlendirme, 22 yerli üreticinin 2009-2010 üretimi 124 şarabının arasında yapıldı.

Yorum