Keyif Notları 10 Yaşında

Ahmet Beyin Keyif Notları

Keyif Notları 10 Yaşında

Aslında her şey şarap içmeyi öğrenme istediğiyle başladı. 90’lı yılların sonunda başlayan şarap sevgimiz bir tutkuya, bir yaşam biçimine dönüştü. Tattıklarımızı unutmamak ve kolay ulaşabilir olsun diye başlayan, “Ahmet Bey’in Keyif Notları” yolculuğumuz bugün online ortamda büyük bir bilgi kaynağına dönüştü.

Yola çıkarken öyle çok fazla şeyi planlamadık. Keyfimizce yazmaya, keyifle yazacak arkadaşlarımızı da istedikleri notları yazmaları için sayfalarımızı açtık. En keyifsiz dönemlerde bile keyifli şeyler yazmaya, şarap adına Keyifli Notları düşmeye devam ettik. İçinde bulunduğumuz şu sıkıntılı dönemde de sadece kadehimizde gördüğümüz, kokladığımız, tattığımız fermente üzüm suyunun peşindeyiz. Yani insanların “şarap” demeye, şarap içmeye korktuğu günlerde de biz şaraba “şarap” demeye devam ediyoruz.

Aslında yaptığımız, yazdığımız her şey ama her şey başlarda çok keyifliydi. Günlük yaşamın yoğunluğundan, kendimize bir kurtarılmış bölge yaratmaya çalıştık. Sonra fark ettik ki bu da bizim için neredeyse keyif olmaktan çıkmış, bir göreve, bir  sorumluluğa dönüşmüş.

Çok düşümüz, az zamanımız vardı. Bu yüzden yapmak istediğimiz, düşlediğimiz birçok şeyi yapamadık… Daha fazla şarap tadım notu, daha fazla şarap olsun istedik ama tattığımız on şarabın sadece birini yazabildik. Neredeyse Türkiye’de şarap üretilen tüm şaraphaneleri gezdik, şarap sektöründe tüm emeğe geçenlerle bir merhabamız oldu. Hepsiyle sohbetler, yazılar yazalım istedik ama çok azını yapabildik. Gezilerimiz tatillerimiz hep şarabın biranın olduğu diyarlara oldu. Tanıştığımız, gördüğümüz yüzlerce güzelliğini çok azını yazabildik, paylaşabildik. Ama hepsi aklımızda, notlarımızda duruyor… Önümüzdeki günler de ufak ufak yazmaya, Keyif Notları düşmeye devam edeceğiz.

Son 25 yıldaki Türk şarap sektöründeki tüm yasaklamalara ve olumsuz şartlara rağmen yaşadıklarımızı, gördüklerimizi, duyduklarımızı yazmaya konuşmaya devam edeceğiz… Şu an bunu yazarken anlıyorum ki daha çok öğreneceğimiz ve daha çok söyleyecek sözümüz var.

Bu on yıllık yolculukta bizimle şarabını, şaraphanesi, bilgisini paylaşan, bilgimize değer verip bize danışan, kaynak göstererek notumuz paylaşan, yüzümüze söyleyecek cesareti olmayıp arkamızdan konuşan, bizim yazdıklarımızı bize satan herkes teşekkür ederiz. Bir kadeh şarabın peşinde yaşandı her şey iyi ki varsınız… İyi ki varız…

Bazen bizim keyifli yolculuğumuzun yükü ağır gelince kapılarımız kapatmayı ara vermeyi düşündük. Ama Haziran 2013’de şarap yasaklarıyla Türk Şarap Üreticileri Derneği’nin de şarabı biz sevenlerine emanet edince, bizde sektöre emeği geçen her üreticimize, en kalbi duygularımızla ve sitemizin analitik verileriyle “Keyif Notları Teşekkür Ödülleri” verdik, tam 3 yıl boyunca…

Keyfimizce takılmayı çok sevsek de Keyif Notları okurlarından, sayıları yüz bini geçen, keyif dostlarımızdan gelen her soruyu, her isteği yanıtlayamadığımızdan da biraz rahatsız olduk. Biraz da bu istekler doğrultusunda Keyif Notları’ nın analitik verilerini esas alarak. “Türkiye Şarapları” yıllık değerlendirmemizi, ziyaretçi ve beğeni listesini paylaştık.

Sonra, hayatımıza giren sosyal medya hesaplarından @keyifnotlari #keyifnotlari yerimizi alıp orada yazmaya çizmeye başlayınca, biraz Keyif Notları’ nı güncellemeyi ve yazmayı ihmal etmişiz…Ama biz bir şey yazmasak da her gün yüzlerce kişi siteye gelmeye, sorular sormaya, notlar alamaya devam ediyor. Ve son bir gayretle daha niyetlendik Keyif Notları’ nı yeniden canlandırmaya…

Geçen 10 yılda Keyif Notları yolculuğumuza eşlik eden herkese teşekkür ederiz. Biz bu yolculuk boyunca 10.000’in üzerinde şarap tadarken bir şeyler öğrendiğimizi düşünsek de her geçen gün, çok az şey bildiğimizi fark ediyoruz. Yani yolumuz uzun, bu yolculukta bilmeden, istemeden bir kişinin dahi keyfini kaçırmışsak affola ….

Kadehinizden sevdiğiniz şarap eksik olmasın…

Yorum