Mutfak Sanatları Akademisi’nde Kendine Has Workshop

Herkesin mutfağı giriş nedenleri farklı

Mutfak Sanatları Akademisi’nde Kendine Has Workshop

Mutfak Sanatları Akademisi, Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek- içecek eğitim merkezlerinin başında geliyor. 2004 yılından beri yiyecek-içecek sektöründe başarıyla hizmet veriyor. Sürekli çok farklı alanlarda workshoplar düzenliyor.  Yeter ki siz mutfağa girmek isteyin, deniz ürünleri pişime tekniklerinden, el açma börek yapmaya, Hint mutfağından, Alman pastasına uzanan zengin workshop seçenekleri sunuyor.

Herkesin mutfağı giriş nedenleri farklı, ben genelde yemek için girenlerdenim. Kendimce birkaç bir şeyler yapsam da ne yazık ki fazla yetenekli değilim. Sosyete mantısı, biraz barbekü ve kendi icadım biberli yumurta dışında elimden pek bir şey gelmez.  Geçtiğimiz günlerde, ki tam olarak 7 Eylül 2021’de kendine has bir workshop davetine Nurol ile katıldık. Bira yemek eşleştirmeli keyifli menümüz ve reçetemiz hazırdı. Mutfak Sanatları Akademisi’nde her şey pandemi kurallarına göre ve %50 kapasiteli bir çalışma ortamı oluşturulmuştu.

Mutfak Sanatları Akademisi Kendine Has Workshop

Mozzarella Sticks, Sweet Chili Sos ile & Bomonti Filtresiz

Acılı Tavuk Kanatları Köri Sos ile & Bomonti Filtresiz

Tatlı Ekşi Soslu Bonfile Şişleri, Kızarmış Soğan ile & Bomonti Filtresiz İPA

Limonlu Parfe & Bomonti Filtresiz İPA

Bugüne kadar keyifle yediğim yemekleri yapıp yapamacağım konusunda biraz kaygılansam da Mutfak Sanatları Akademisi’nin deneyimli eğitmen şefi Müge Koçak’ın açıklamalarıyla bu işi yapacağımıza ikna oldum. Her zamanki gibi biraz dağınık çalışarak, en azından kendi yaptığım yemekleri beğenerek yedim. Kendine has bu workshopun temel amacı, bira yemek eşleştirmesini deneyimlemekti. Yumuşak içimli, filtresiz olduğu içinde hafif bulanık görünümlü Bomonti Filtresiz ile Mozzarella Stick ve Acılı Tavuk Kanatları birlikteliği gayet başarılıydı… Burada acının ve Köri sosunun ayarı sizin damak zevkinize kalmış, ben mümkün olduğunca az kullanmaya özen gösterdim…

Limonlu Parfe ise Mutfak Sanatları Akademisi’nin ikram…

Mozzarella Sticks, Sweet Chili Sos ile & Bomonti Filtresiz

Tattığım ve çıktığı ilk günden beri keyifle yudumladığımız Bomonti Filtresiz İPA ile Tatlı Ekşi Soslu Bonfile Şişlerinin uyumu çok keyifliydi. Hele bir de bugüne kadar yapmayı becerdiğim en iyi kızarmış soğanlar eklenince, yemede yanında yat durumu ortaya çıktı. Ben yemeyi tercih ettim.  Bizim için gecenin sürpriz ise Bira Hakemi ve Anadolu Efes Kraft Bira Yönetici Emin Cem Sürer ile tanışmak oldu. 5 ayrı şerbetçi otunun harmanından oluşan sevdiğimiz Filtresiz İPA harmanında yaratıcısı olduğunu bu vesile öğrenmiş olduk. Önümüzdeki günlerde bira dünyamızı zenginleştirecek ufak duyumlar almak da güzeldi.

Gecenin sonunda, baştan beri bunu nasıl yaparım dediğim Limonlu Parfe ise Mutfak Sanatları Akademisi’nin ikram olarak gelince biraz rahatladım. Kuşkusuz gecenin en iyi eşleştirmelerinden biriydi. Ki onu tatlıyı da ben yapmamıştım.

Kadehinizden sevdiğiniz bira eksik olmasın, yanında artık ne isterseniz…

Yorum