Grand Vin de Reignac

Yves ve Stephanie Vatelot tarafından üretilen bu şarap Cabarnet Sauvignon- Merlot kupajı olup,  killi kalkerle bir topraktan gelen üzümlerden üretilmiş. Entre deux mer bölgesinden bir Bordeaux superieur şarap. Büyük şaraplar içinde değerlendirilmemesi gereken kendi sınıfında oldukça başarılı bir şarap.

17 derecede servis edilmesi önerilir. Kırmızı etler ve av etleri dışında peynirlere de çok güzel eşlik edebilecek klasik bir Bordeaux şarabı.
2008 ürünü Japon Wine Challange den ödüllü. Chateau Reignac Eyfel kulesini yapan Gustave Eiffel’in yaptığı bir kış bahçesine de ev sahipliği yapıyor. Chateau’nun 8 ay fıçı görmüş kırmızıları dışında Semillion ve Sauvignon Blanc karışımı beyazları da mevcut.
2015 Reignac  Kırmızı  (Chateau’nun birinci şarabı)
Morumsu derin bir kırmızı renkte. Tortusuz.  Burunda ön planda  kara yemiş ve baharat aromaları geride hafif meyan gelmekte. Damağı kadife gibi kaplamasının yanında yine kara meyvelerle öne çıkan dolgun yapısı uzun bir bitişle kendini gösteriyor. Güçlü ve yoğun tanenlere  rağmen dengesini korumayı becerebilmiş bir şarap. Kompleks yapısında mineral  dokunuşlar da mevcut. En az 10 yıl saklama özelliği vaadediyor. Güzel bir kalite fiyat oranı ile bence çok başarılı bir şarap. tebrik edilmeye değer. Bizim puanımızla 90/100
Yorum