1929 Bahar Yemeği

Geçtiğimiz hafta Trattoria Scarpetta’da yapılan Bahar Yemeği’nde Kavaklıdere Şarapları ile birlikte lezzetli yemekler yedik. Masamız da Levon Bağış, Cevza Başman, Yasemin Taşlıca bize şaraplar, Cem Orkut mekân, yemekler hem de yeme içme sektörü ile ilgili bilgiler verdiler… Geç saatlere kadar süren sohbette hem güzel yemekler hem de güzel şaraplar tattık… 

Amouse bouche olarak erimiş keçi peyniri topları, glaze edilmiş balık makaronları, ton balığı tartar ile doldurulmuş çıtır kornetlere Altın Köpük eşlik etti.Ton balığı tartarlı kornetler gerçekten de çok hoşumuza gitti.
Levon Bağış’ın deyimiyle riesling şişesi tarzıyla Misket 2014, bu şarap için yapılmış özel kadehlerinde servis edildi. Ben bir riesling tutkunu olarak, bu tarzda yapılmış son derece sek olan bu misketi çok sevdim. Burunda zengin tatlı meyvemsi çağrışımların damakta tazeleyici mineralsi dokunuşlarla buluşması güzeldi. Marine edilmiş kılıçbalığı carpaccio ilk tabağımızdı, taze rezene ile iyi ve tazeleyici bir uyum yakalamıştı… İkinci tabağımız kaz ve ricotta peyniri dolgulu ravioli, siyah trüf sos ve fontina peyniri ile Cotes d’Avanos Narince&Chardonnay 2013 birlikte masada yerini aldı. Üçüncü servis et tartar, ceviz crostini ile Pendore Öküzgözü 2012 idi. Ben pek et tartar sevmesem de asidi oldukça kuvvetli olan bu şarap ile iyi bir ikili oluşturdular… 
 
 Masadaki herkesin merakla beklediği şarap Kavaklıdere 1929 Cabernet  Franc 2013 ile ilgili bilgiler yine Levon Bağış ve Cevza Başman tarafından verildi. Kavaklıdere kuruluş yılı anısına sınırlı sayıda üretilen bu şarabı tatmaktan mutlu oldum. Bence, zarafetin sıvı hali olan Cabernet Franc’ı her zaman sevmişimdir, bu sefer de böyle oldu…Denizli Güney’deki bağlardan gelen Cabernet Franc üzümlerinden yapılan şarap,7 ay Fransız meşe fıçılarda dinlendirilmiş ve sadece 5814 şişe üretilmiş Dana ossobuco ve safranlı risotto ile birlikte de lezzetliydi.
Sonrasında Tatlı Sert 2011 Narince ile tarçınlı sıcak sufle, mascarpone dondurma ve sıcak bitter sosu servis edildiğinde finale gelmiştik. Tatlı Sert ne kadar lezzetli olsa da bu bahar gecesinin yıldızı Kavaklıdere 1929 Cabernet Franc 2013 oldu….
 
 
9/30/2016
Cevza Başman
Yorum