Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali Başlıyor

Bozcaada Belediyesi tarafından 16 yıl önce başlatılan Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali; 4 Eylül 2015 – 6 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Şarap üreticileri, Bozcaada Kaymakamlığı son yılında da BOZTİD’in katkılarıyla gerçekleştirilen Geleneksel Festival Eylül Ayının İlk haftasında başlayacak ve 3 gün sürücek

2015 Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali,Adalı şarap üreticilerinin kendi bağlarında düzenledikleri bağbozumu ile başlıyor.Tüm misafirler traktörlerle Jandarma önünden alınarak bağlara gidiliyor, yapılan bağbozumu ile,traktörlerle eşek ve at arabalarıyla, davul zurna eşliğinde jandarma önünden Cumhuriyet Meydanına geliniyor.Toplanan üzümler küfelerle temsili olarak meydana indiriliyor ve eğlence orda da devam ettikten sonra açılış töreni ile Festival resmi olarak başlıyor.

3 gün süren festivalde resim sergileri, üzüm yarışmaları, tavla, futbol turnuvaları çeşitli paneller, tiyatro gösterileri yer alıyor.
Festival akşamları ise kale içerisinde birbirinden değerli sanatçı ve orkestralarının müzik ziyafetiyle devam ediyor.
Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali’nin bu yıl ki sanatçı konukları :Candan Erçetin,Zuhal Olcay, Gülay, Enver Aysever, Boğaziçi Caz Korosu ve her yıl  yıl olduğu gibi yine adalı müzisyenlerden oluşan Grup Meydan olacak.

Yorum