Patrick Leon Şarapları Tadım ve Eğitim Semineri yapıldı

23 Mart 2011 tarahinde Adco Fine Wines tarafından düzenlenen, Patrick Leon Şarapları Tadım ve Eğitim Semineri, Chilai Restaurant’ ta yapıldı. Seminere katılan katılımcılara, seminer sonrası Patrick Leon tarafından Şarap Eğitim Sertifikası verildi.

Şarap yapımında eşsiz bir deneyime sahip olan Patrick Leon, önoloji ve işletme eğitimi aldı. 1965 yılında Centre Etudes & Informations Oenologiques ‘i kurdu ve 7 yıl süreyle başkanlığın yaptı. 1972 yılında Bordeaux’ ta kurulu  Alexis Lichine & Company ‘de Fransız şaraplarından sorumlu satın alma müdürü oldu.Château Lascombes Crus Classé,  Margaux & Château Castéra  ve  Lesparre-Médoc’ da Teknik Müdür ve Genel Müdür olarak çalıştı. 1980 çalışmaya başladığı Baron Phillipe de Rothschild ile 20 seneden fazla çalıştı. Bu dönemde Chateau Mouton Rothscild,  Opus One,  Almaviva,  D’ Armailhac,  Clerc Milon,  Le Petit Mouton,  Aile d’ Argent  şaraphanelerine danışmanlık yaptı.

Deneyimi ve bilgi birikimi sayesinde aranan bir önolog ve danışman olan Patrick Leon, bugünlerde Sacha Lichine ile Chateau d’Esclans  ve  Vins Sans Frontiers için çalışıyor. Ayrıca çocuklarıyla birlikte Les Trois Croix şaraphanesinin sahibi ve şarap yapımcısı. Lichine Şaraplar’ ının şimdi olduğu yere ulaşmasında önemli bir rol oynamıştır.

Oğul Türkkân ’ın çevirisiyle  katkıda bulunduğu etkinlikte, Patrick Leon’un bütün sorulara içtenlikle yanıltması dikkat çekiciydi. Seminerin tadım bölümünde, 4 roze, 2 kırmızı olmak üzere Patrick Leon imzasını taşıyan 6 şarap tadıldı. Tadılan şaraplar:

Château D’Esclans  Whisperring Angel  2009

Château D’Esclans   Esclans 2008

Château D’Esclans  Les Clans 2007

Château D’Esclans  Garrus 2007

Les Trois Croix  2009

Les Trois Croix  2006

 

 

Yorum