Sommeliers’ Selection 24-25 Kasım 2018 The Marmara Taksim’de

Gustobar olarak 2017 yılında başlattığımız; formatı ile benzersiz, uygulama kalitesi ile üst düzey ve verilen hizmete oranla son derece ekonomik fiyatlarıyla kimseyi yormayan tadım aktivitelerimiz “Sommeliers’ Selection” ve “Challenging Master Classes“ etkinliklerine daha da geliştirerek devam ediyoruz.

Isa Bal MS ile birlikte gelecek olan Matt Wilkin MSLondra’da yaşayan bir Avusturalya’lı, şarap serüvenine 30 yıl önce Güney Avustralya’da Mc Laren Vale bağlarında başlamış. Londra’daki kariyerine ise iki Michelin yıldızlı Chef Eric Chavot ile birlikte çalışmaya başlayan Matt Wilkin’nin; “master sommelier” olmadan önce, 2005 yılında İngiltere’nin en iyi somelyeri seçilmesi, WSET Diploma, Dom Perignon Award of Excellence 2004 gibi çok önemli başarıları ve ödülleri de var.
Tüm kariyeri şarap üreticileri ve ikram sektöründe geçen Matt Wilkin MS; horeca’ya yönelik, H2V isimli şarap dağıtımı yapan ve Fransız, İspanyol ve Güney Afrika şaraplarına konsantre bir ithalat firmasına sahip. Matt, ayrıca restoranlara danışmanlık veriyor, UK en iyi somelyer, TEXOM ve Decanter gibi şarap yarışmalarının jüri üyesi.
Walk Around Tasting
Şaraplar kategorilerine, renklerine, üzüm cinslerine ve yoğunluklarına göre üretici bağımsız tadım sırasında hazırlanacak. Misafirler, ürünleri bu kadar kapsamlı bir spektrumda sadece Gustobar etkinliklerinde karşılaştırma imkânı buluyor, perakende satış (raf fiyatını) görebiliyorlar, şarapları daha iyi değerlendirebiliyorlar ve üreticiler/ithalatçılar ile daha etkin iletişim kurma imkânı buluyorlar…
Şarap dışı alanda da peynir, zeytinyağı gibi şarap eşlikçisi diğer seçkin markalar yer alacak. Bilet fiyatı 220TL/gün (MC ve WAT dahil). İki günlük kombine giriş 400TL.
Master Class’lar
Üretici/ithalatçılar tarafından belirlenecek (tedarikçi başına maksimum 3 çeşit) aday şaraplar arasından kendi favorilerini belirleyecekler. MS’ler tarafından seçilecek şaraplar “Sommeliers’ Selection 2018” başlığı altında Master Class’larda tadılacak. Toplamda iki seans Master Class, Cumartesi ve Pazar günleri saat 15:00-17:00 arası saatleri arasında gerçekleşecek. Her iki Master Class’da farklı şaraplar tadılacakdır.
Master Class katılım (biletli ziyaretçi ve davetiler için) kapasitesi 80 kişi/gün ‘dür. Şarapları seçilen üreticilerin Master Class katılımları ayrı bir bölümde sağlanacaktır ve ilgili üreticiler salonda katılımcılara taktim edilecektir. Bilet fiyatı 300TL/gün (MC ve WAT dahil) İki günlük kombine giriş 550TL.
Workshop’lar
Master Class dışında, etkinlik kapsamında farklı Workshop’lar organize edilecektir. Program:
24 Kasım 2018, Cumartesi Workshop Programı
10:30 – 11:30 Kavaklıdere / Uluslararası Şarap Yarışmaları ve 60’lardan Günümüze
Madalyalı Şarap Yolculuğumuz
12:15 – 13:15 Büyülübağ / Üretici Seçkisi – Eski Rekolte Tadımı
14:00 – 15:00 Chamlija / Bordeaux Kökenli Üzümler, Istranca Teruarı ve Chamlija
17:00 – 18:00 Argos / Kapadokya Teruarı ve Benzersiz Şarapları
25 Kasım 2018, Pazar Workshop Programı
12:15 – 13:15 Kayra / Deneyimsel Bir Tadım: Öküzgözü
14:00 – 15:00 Doluca / Sarafin Bağlarından 2018 Hasadının Taze/Ham Şarapları ile İçime Hazır Hallerinin Karşılaştırması
17:00 – 18:00 ADCO / Ulaşılabilir Bordeaux Şatoları
Yorum