Türk Şarabına Yeni Kadeh: Karim for Kayra

Karim Rashid, Mey İçki için hazırladığı kadeh ve buz kovası tasarımlarında uyguladığı yalın çizgilerle, tasarım dünyasına yeni bir form daha kazandırıyor. Geleneksel el yapımı Türk cam işçiliği ile üretilen “Karim for Kayra” tasarımları 27 Ekim akşamı Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen özel bir davetle tanıtıldı. Mey İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu ve ünlü tasarımcı Karim Rashid’in de katılımıyla gerçekleşen davet; iş, sanat ve tasarım dünyasından konukları bir araya getirdi.

Şarap üretimine gösterilen özen ve mükemmellik arayışı bu kez servis anlayışına taşındı… “Karim for Kayra” lansman gecesinde konuşan Mey İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu konuşmasında; “Şarap üretimine gösterdiğimiz özeni ve mükemmellik arayışımızı bu kez servis anlayışına taşımak istedik. Tıpkı şarap yapımındaki ustalık gibi, şarabın yaşam döngüsünde son sahne olan kadehlerin de, usta bir tasarımcının imzasını hak ettiğini düşünüyoruz. “Karim for Kayra” projesi evrensel değerlere olan inancımızla şekillendi ve Anadolu topraklarında büyük bir yeri ve geçmişi olan geleneksel cam işçiliği, dünya çapında bir tasarımcıyla buluştu. Bu proje ile, Türk cam sanatının ustalık ve inceliklerini, Karim Rashid tasarımları ile geleceğe taşıyor olmaktan dolayı mutluyuz.” dedi.

Her bir kadeh mükemmellik için üretildi…Karim Rashid GAIA& GINO tasarım markasının yaratıcı danışmanlığında, Mey İçki için tasarlardığı geleneksel Türk cam işçiliği ile üretilen tasarımlarla ilgili olarak; “Yüzlerce yıllık Anadolu bağlarında dolaşırken hissetiğim; esen rüzgarın, asma yaprağına verdiği şekillerdeki nadir güzelliğin tasarımlara yansıması gerektiği idi. Kadehin gövde kısmındaki kavisli formlar tıpkı Türk cam işçiliğindeki cam ustasının üfleyerek cama verdiği şekil gibiydi… Her biri bir diğerinden farklı ve benzersiz. Mükemmelliğe tutkusu olanların yıllarca saklayacağı bir değer yaratmak istedik ve bu amaçla her bir kadeh tek tek üflenerek mükemmellik için üretildi.” dedi.

“Karim for Kayra” imzasını taşıyan özel tasarım kadeh ve şarap kovaları, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin önde gelen restaurantlarından Beymen Brasserie, Fenix, Frankie, La Scarpetta, Papermoon, St Regis Spago, Sunset, Topaz ve Ulus 29’da servise sunulacak.

Yorum