Türkiye’nin Yıldızlı Şaraphane’si Likya

Elmalı Antalya

Türkiye'nin Yıldızlı Şaraphane'si Likya

Antalya’nın şarabı Likya Şarap, 5 kıtadan 36 ülkenin 9632 şarabının yarıştığı ve dünyanın resmi olarak tanınan en büyük şarap değerleme yarışması olan AWC Viyana 2011 Şarap Yarışması’nda 3 altın, 6 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak çok önemli bir başarıya imza attı. Bu ödüllerle Likya Şarap, Türkiye’de Yıldızlı Şaraphane* unvanını alan ilk şarap üreticisi oldu.
Ödüllerle ilgili olarak Likya Şarap Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özkan, “Şaraplarımız sadece 3 yıldır piyasada ama biz bu süreçte toplam 51 tane uluslararası ödül almayı başardık,” dedi. Bu sene alınan sonuç ile birlikte yıldızlı şaraphane olma hakkı kazandıklarını belirten Özkan şöyle devam etti: Viyana’da “Yıldızlı Şaraphane” ünvanını elde ettik. Puanlar ise Kasım ayının başında açıklanacak. Böylece kaç yıldız kazandığımız da kesinleşecek.  Bu ünvanı Türkiye’de ilk alan şaraphanenin Likya gibi genç bir marka olması bizim için gurur verici.”. Jürisinde pek çok ulusal ve uluslararası şarap üreticisi, şarap uzmanı, somelier, işletmeci, perakendeci ve gazeteci bulunan yarışmada şaraplar kör tadımla tadılım değerlendiriliyor.

AWC Uluslarası Şarap Yarışması 2011’de Madalya alan Likya Şarapları:

Likya Kızılbel Merlot-Syrah-öküzgözü 2010  Altın madalya
Likya Arykanda Cabernet Sauvignon 2009  Altın madalya
Likya Vineyards Cabernet Sauvignon 2010  Altın madalya

Likya Arykanda Chardonnay 2010 Gümüş Madalya
Likya Patara 2010 Gümüş Madalya
Likya Kizilbel Cabernet sauvignon&bogazkere 2009 Gümüş Madalya
Likya Vineyards Bogazkere 2010 Gümüş Madalya
Likya Vineyards Pinot Noir 2010 Gümüş Madalya
Likya Vineyards Syrah 2010 Gümüş Madalya

Likya Vineyards Fume Blanc 2010 Bronz Madalya
Likya Kizilbel cabernet&bogazkere 2008 Bronz Madalya
Likya podalia 2009 Bronz Madalya
Likya Kizilbel merlot&syrah&okuzgozu 2009 Bronz Madalya

* Yarışma kapsamında, en yüksek puanlı 6 şarabı minumum 528 puan alan şaraphane, “Yıldızlı Şaraphane” ünvanını almaya hak kazanır.

Yorum