Veritas Şarap Kursları Başlıyor…

Veritas, kuruluşundan bu yana Türkiye’de şarap kültürünün sağlıklı biçimde geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Türkiyeli şarap severler Veritas kurslarında bir yandan dünyanın önde gelen şarap bölgelerinden farklı şarapları tatma fırsatı bulurken diğer yandan şarabın tarihi ve kültürü hakkında da keyifli bir yolculuğa çıkarlar. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da devam eden kurslar hem amatör şarap severler hem de profesyonel olarak şarapla ilgilenenler için farklı düzeylerde eğitim ve danışmanlık sağlamaktadır.
BRONZ ETAP KUR PROGRAMI:
10  – 24 EKIM / 14 – 28 KASIM / 12 – 26 ARALIK
Toplam 18 saat eğitim
Toplam 48 şarap tadımı

Hedefler: Bu etabın sonunda, temel şarap stillerini, erken şarap tarihini, şarap-yemek uyumunun temel ilkelerini ve temel şarap tadım tekniklerini öğrenmiş olursunuz.

Program Özeti: Bu kurun ilk oturumu, şarap tadımının temel prensipleri ve teknik adımlarının gösterilmesi ve uygulanmasına ayrılmıştır.

Oturumun son saatindeki yapılandırılmış tadımlarla (instructed tasting) katılımcılar değişik şarapların tadımı yoluyla şaraptaki temel aromaları saptama becerisi kazanır; hatalı kokuları ayırt etmeyi öğrenirler.

İkinci oturum beyaz şaraplara ayrılmıştır. Beyaz şarap yapım tekniğinin anlatılmasının ardından, dört temel beyaz şarap stilini göstermek üzere tadımlara geçilir ve bunlara uygun yemek seçimi prensipleri ele alınır.

Üçüncü oturumda kırmızı şarap yapım teknikleri konusundaki semineri dört ana kırmızı şarap stilinin tadımlarla anlatımı izler. Bu şarap stillerine uygun yemek seçimi de ayrıca  anlatılır.

Kurun diger oturumunda, rose şarap yapımının anlatılmasının ardından, Türkiye ve dünyadan çeşitli rose şarapların tadımına geçilir. Rose şarapların Avrupa ve ABD’de son yıllarda neden çok popüler hale geldiği ve Akdeniz mutfağı ile neden iyi uyum sağladığı tartışılacaktır.

Son iki otumla birlikte Bronz Etapta (Şarapla Tanışma) ele alınacak temel konu başlıkları şöyle:

·    Şarap tadım tekniği ve genel tadım ilkeleri
·    Kaliteli şarabın nitelikleri, şarap değerlendirmesine giriş
·    Kırmızı şarap yapımı, klasik şarapları ve aromatik özellikleriyle kırmızı şaraplık üzümler
·    Beyaz şarap yapımı, klasik şarapları ve aromatik özellikleriyle beyaz şaraplık üzüm türleri
·    Örnekleri ile köpüren şaraplar, fortifiye şaraplar, tatlı şaraplar ve rosé’ler
·    Eski ve yeni dünya şarapçılığı, ekoller arasındaki teorik ve pratik farklar
·    Terroir: Örnek şarapları ile dünyanın önemli şarap üreticisi ülke ve bölgeleri
·    Günümüzde Türk şarapçılığı, şarap bölgeleri, üzüm türleri, ana ve butik üreticiler
·    Şarabın Anadolu tarihi
·    Şarap-yemek eşleştirmelerinin temel ilkelerine giriş
·    Şarap alımı, saklanması ve servisinin püf noktaları
·    Kadeh seçimi, tirbuşon kullanımı gibi pratik uygulamalar
GÜMÜŞ ETAP 3. KUR PROGRAMI:
13 – 27 EKIM  / 17 KASIM / 1 ARALIK
Toplam 12 saat eğitim
Toplam 32 şarap tadım
ı
Hedefler: Gümüş etabın ilk kuru sonunda, beyaz şarap yapımında kullanılan üzümler konusunda oldukça derin bir bilgi sahibi olur; değişik beyaz şarapları kör tadımla üzümlerine göre ayırmaya başlarsınız.
Program Özeti:
Kurun ilk oturumunda Sauvignon Blanc, Bornova Misketi ve Emir ele alınacaktır. Bunların her birinin yetiştirilmesi, vinifikasyonu, değişik ülkelerin şarapçılığında oynadıkları rolün anlatılmasının ardından; o üzümden farklı ülkelerde üretilen şaraplar yan yana tadılacaktır. Her üzümün aroma profili ve yemek uyumu da tadımlar sırasında ele alınacaktır. Bu oturumda, bir şarap bağının bir yıllık döngüsü de anlatılacaktır.
Kurun ikinci oturumu Chardonnay ve Narince ele alınacak; Dionysos ve bakkhaların öyküsü anlatılacaktır. Oturumun son saatinde yeralan Ne Tadıyorum? yarışmasında, katılımcılar kadehle sunulan şarabın ne olduğunu bulmaya çalışacaklardır. Oturum, üzümlerin degüstasyon ile birbirlerinden nasıl ayrılacaklarını gösteren karşılaştırmalı tadım ile sona erecektir.
Üçüncü oturumda Gewürztraminer, Pinot Gris ve Riesling anlatılacak ve şaraplarının tadımı yapılacaktır.Bu tadımların yanı sıra, şarap alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değinilecek ve oturum karşılaştırmalı tadım ile bitirilecektir.
Bu kurun son oturumunda, Viognier ile birlikte kısaca 4 beyaz üzüm (Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Sémillon ve Albariño) ele alınacaktır. Her üzüm ile anlatılmış olan yemek-şarap uyumu prensipleri topluca tekrarlanacak; onu izleyen karşılaştırmalı tadım ile sona erecektir.
ALTIN ETAP  KUR 6 PROGRAMI:
17 – 31 EKIM / 21 KASIM / 5 ARALIK
Toplam 12 saat eğitim
Toplam 32 şarap tadımı

HEDEFLER:
Bu kurun bitiminde, Kaliforniya, Güney Afrika, Şili ve Arjantin ‘ in önemli şarap bölgeleri ve şarapları hakkında geniş bilgi ve deneyim sahibi olur, gümüş sertifika etabında edindiğiniz üzüm bilgilerini, şarap bölgeleri özelinde pekiştirerek geliştirirsiniz.
PROGRAM ÖZETİ:
Kurun ilk oturumunda Avustralya ‘ nın önemli şarap bölgeleri (South Australia, Western Australia, Victoria ve New South Wales) ele alınacak; her bölgenin şarapları birbirleriyle karşılaştırılacaktır.

Kurun ikinci oturumunda Kaliforniya ‘ nın önemli şarap bölgeleri olan Napa Valley, Sonoma, Russian River ve Alexander River ele alınacak, her bölgenin şarapçılığı ve farklılıkları anlatılıp, şarapları tadılacaktır.

Üçüncü oturumda Yeni Zelanda şarapları ve şarapçılığı üzerinde durulacak; güney ve kuzey adalarının önemli şarap bölgelerinde (Marlborough ve Martinborough) üretilen beyaz şaraplar tadılacaktır. Ardından, Güney Afrika ‘ nın kayda değer şarap bölgeleri olan Stellenbosch ve Paarl anlatılıp, bu bölgelerin tipik şarapları tadılacaktır.

Kurun son oturumunda, Arjantin ve önemli bölgelerinin (Mendoza, Salta) şarapçılığına değinilecek ve örnek şarapları tadılacaktır. Ardından, Şili ‘ nin Maipo ve Rapel vadileri ele alınıp, şarapları karşılaştırmalı olarak tadılacaktır.

Veritas Şarap Kültürü de Degüstasyon Kursları Türkiye’deki diğer örneklerin tamamından farklı olarak bir üretici firma tarafından gerçekleştirilmiyor. Şarap değerlendirmelerinin tarafsızlığını ve bağımsızlığını korumak için, kursa herhangi bir şarap üreticisi ya da ithalatçısından doğrudan ya da dolaylı sponsorluk alınmıyor. Kursta tadılan tüm şaraplar piyasadan normal değerleri karşılığı sağlanıyor. Bu sayede kurslarımız tüketici (şarapsever) odaklı yürütülüyor.
KATILIM BEDELİ
Şarap kursunun altı oturumdan olusan 48 şarabın tadıldığı Bronz kuru kişi başına KDV dahil nakit 700, taksitli ve tek çekim ödeme seçeneklerimizle 750 TL, dört oturumdan oluşan ve 32 şarabın tadıldığı her kuru kişi başına KDV dahil 600 TL, taksitli ve tek çekimde 650 TL’dir. Kurs ücretlerini kredi kartınızla Cardfinans (Visa) veya Garanti Bonus (Master) ile 5, diğer kartlarla 2 taksitle ödemeniz de mümkün olmaktadır.
KURS MEKANI
Lares Park Hotel Topçu Cad. No:23 Taksim
DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN
Katılım durumunuzda ekteki formunu doldurup 0 312 460 1762 nolu faxa ya da e-mail yoluyla bize yollayabilir, daha detaylı bilgi için ekte bulunan formu inceleyebilir yada aşağıda iletişim bilgileri verilen müşteri temsilcilerimizden birisiyle de temasa geçebilirsiniz:
Gülşah Tuna
(0545) 8988 506
g.tuna@windowslive.com
Esra Özkazanç
(0545) 8988 502
e.ozkazanc@hotmail.com

Yorum