Sommeliers’ Selection Türkiye 2023

9-10 Aralık 2023 tarihlerinde CVK Park Bosphorus Otelinde

Sommeliers' Selection Türkiye 2023

 

Profesyonellerin arayıpta bulamadığı tadım ortamını yaratan, şarap-sever dostu, interaktif ve Türk şarapları için referans noktası haline gelen “Gustobar Events” tarafından organize edilen Türkiye’nin iki en büyük şarap tadım etkinliğinden biri olan Sommeliers’ Selection; şarap ve gurme gıda üreticileri ile kanaat önderlerini, ikram ve perakende sektörü profesyonellerini, şarap kavı olanları, yemek ve içki meraklılarını, tadım konusunda kendini geliştirmek isteyenleri, sektöre girmek isteyen yatırımcıları ve şarap yan sanayisini bir araya getiriyor.

Bir tadım hayal edin; Türkiye’nin dört bir yanından tüm profesyoneller, kanaat önderleri, amatör şarap sever ile birlikte; kadehinizi alıyorsunuz ve yan yana, üreticilerinden bağımsız, üzüm cinsleri ve yoğunluklarına göre sıralanmış yüzlerce farklı aroma ve tatları dilediğiniz gibi gezip tadabiliyor, üreticileri ile atölyelere katılabiliyor ve dilerseniz; dünyanın konularında en önde gelen uzmanları seçimlerini nasıl yapıyorlar, dinleyip öğrenebiliyor, onlarla birlikte Master Class’larda tadım yapabiliyorsunuz!

Etkinliğe bilet alarak katılabilirsiniz. Etkinlik aşağıdaki farklı bölümlerden oluşacak!

  • Tat & Tanış (Walk Around Tasting)
  • Atölyeler
  • Master Class’lar
  • Kendi Şarabını Kendin Getir Yemeği
  • Geçen seneye ait etkinliğin video linki için lütfen tıklayın.
  • Röportajları izlemek isterseniz lütfen tıklayın.

Türkiye’nin her yerinden farklı lezzetler: “Tat & Tanış”

Birinci bölüm olan “Tat & Tanış” “aromatik bir yolculuk” başta şarap olmak üzere, zeytinyağı, peynir, ekmek ve şarküteri ürünleri gibi gurme gıda üreticilerinin de olduğu 50’den fazla üretici ile tanışıp 300’den fazla lezzeti tadabileceksiniz.

Farklı etiketlerin üreticiden bağımsız olarak üzüm cinsi ve yoğunluğuna göre sıralanacağı Tat & Tanış alanında, ürünleri ideal tadım sırasında ve sıcaklığında tadabilecek, benzersiz bir tadım deneyimi yaşayacaksınız. Tadım alanında öncelikle köpüklüler, ardından hafif beyazlar, sonrasında orta ve tam yoğunluktaki beyazlar olacak. Onları ise rozeler ve yoğunluğu artan şekilde kırmızılar takip edecek. Kısacası, tüm etiketler üzüm çeşitlerine, renklerine ve yoğunluklarına göre sıralanacak. Kalite standartları gereği “Tat & Tanış” bölümüne girişler 1.250 kişi/gün ile sınırlandırılacaktır.

Tat & Tanış bölümü iki gün boyunca, 10:00-18:00 saatleri arasında açık olacaktır. Atölyeler: Üreticiler ve uzmanlar ile birlikte tadımlar!

İkinci bölüm ise “Atölyeler”. Tat & Tanış bölümünde tadım yaparken daha önceden rezerve ettiğiniz Atölye’lere katılabilirsiniz. Atölyeler; üreticiler, uzmanlar ve şefler ile birlikte tadım yapabileceğiniz ve ilgili ürünlere veya konuya ait detaylı bilgiler edinebileceğiniz çok önemli fırsatlar. Kaçırmayın!

Atölyelerin Programı:

Cumartesi
AT1 : “Anadolu’nun Miras Bağları; Eski Bağlar” Levon Bağış, 10:30-11:20, Beyoğlu Toplantı Salonu
AT2 : “Baharat ve Üzüm” Nazlı Pişkin ve Ebru Günaçan, 11:30-12:20, Pera Toplantı Salonu
AT3 : “Fıçının Şaraba Etkisi” Oğul Türkkan, 12:30-13:20, Beyoğlu Toplantı Salonu
AT4 : “Noir de Blanc / Enrobed Wine” Güney Köse & Gülçin Akçay, 13:30-14:20, Pera Toplantı Salonu
AT5 : “Senenin Hasadına Çok Özel Doluca Yorumları” Ebru Günaçan, 14:30-15:20, Beyoğlu Toplantı Salonu AT6 : “Viski üretiminin incelikleri ve fıçı etkisi” Gürkan Gümüş, 15:30-16:20, Pera Toplantı Salonu

Pazar
AT7 : “Anadolu’nun Miras Bağları; Eski Bağlar” Levon Bağış, 10:30-11:20, Beyoğlu Toplantı Salonu AT8 : “Türkiye’nin Carignan Mirası” Turgut Tokgöz, 11:30-12:20, Pera Toplantı Salonu
AT9 : “Üreticilerin En İyi Şarapları” Oğul Türkkan 12:30-13:20, Beyoğlu Toplantı Salonu
AT10: “Anadolu ve Trakya üzümlerinin Rönesansı. Paşaeli’nin Yerel Üzüm Peşinde Geçen 15 Yılı” Işık Gülçubuk ve Seyit Karagözoğlu, 13:30-14:20, Pera Toplantı Salonu
AT11: “Mon Reve, Seriye Özel Üzümler” Bahtiyar Esen, 14:30-15:20, Beyoğlu Toplantı Salonu AT12: “Rakı’ya Yolculuk” Erdem Burhan, 15:30-16:20, Pera Toplantı Salonu

Atölyeler 30-36 kişi/seans ile sınırlıdır.

Master Classes: Üstat mertebesinde uzmanlar ile tadımlar!

Dünyanın önde gelen şarap uzmanlarıyla birlikte tadım yaparken, onların ufuk açıcı bilgi ve deneyimlerinden, Türkiye şaraplarıyla ilgili yorumlarından yararlanın.

Ronan Sayburn MS & Andreas Larsson tarafından verilecek “Master Class” bölümünde ise 2 farklı seans var!

Etkinliğe adını veren Sommeliers’ Selection programında MC-1 ve MC-2 olarak yer alan seanslarda

dünyaca ünlü iki *”Master Sommelier”; **Andreas Larsson ve ***Ronan Sayburn MS yer alacaklar.

Misafirlere, kendilerine aday gösterilen ürünler arasından seçtikleri 15 civarında etiketi tattıracaklar, tadım notlarını ve neden seçtiklerini paylaşacaklar. Dünyanın en üst düzey sommelierlerinden kaçırılmaz bir eğitim ve birlikte tadım fırsatı olacak! Seçilen etiketlerin üreticileri ile de tanışabileceksiniz…

  • MC-1: Sommeliers’ Selection Tranche 1 Cumartesi (15:30-17:30)
  • MC-2: Sommeliers’ Selection Tranche 2 Pazar (15:30-17:30)MC-1 ve MC-2, 75 kişi/seans ile sınırlıdır.Master Class’lar da farklı şaraplar tadılacaktır.

    Kendi Şarabını Kendin Getir Yemeği!

    Önemli Notlar:

    Etkinlik kalite standartları gereği Tat & Tanış alanı 1.250 kişi/gün ile sınırlandırılacaktır. Bu nedenle etkinlik öncesi bilet satışları durdurulabilir.

BİLET FİYATLARI 

 1.600 TL (kdv dahil) : 2.400 TL (kdv dahil) : 300 TL (kdv dahil)

1 günlük Tat & Tanış

2 günlük Tat & Tanış

Atölye
Atölye (Levon Bağış, Oğul Türkkan): 550 TL (kdv dahil)

Master Class : 1.200 TL (kdv dahil)

 

BİLET İÇİN : sommeliers Selection !u ziyaret ediniz.

PROGRAM : Lütfen Sommeliers Selection ‘u ziyaret ediniz.

SAATLER: Açılış : 10:00 Kapanış : 18:00

İLETİŞİM: taner.ogutoglu@gustobar.com 05323222591

 

KONUŞMACI BİYOGRAFİLERİ 

Sommeliers' Selection Türkiye 1
Sommeliers’ Selection Türkiye 

(*) Master Sommelier: Bu ünvan, şarap tadımı ve servisi ile ilgili bir kişinin alabileceği dünyadaki en zor ünvan olarak kabul edilir. Dünyada Master Sommelier ünvanı almış sadece 273 kişi var.

(**) Andreas Larsson: Sommelierlik mesleğinin en başarılı isimlerinden biri olan İsveç doğumlu Andreas Larsson 1990 yılında okuduğu okulun Gastronomi bölümünden “şef” olarak mezun oluyor ve kariyerine şef olarak başlıyor. Fransız bağlarını ziyaret ettiği bir anda şaraba olan ilgisi artıyor ve Stockholm’da yer alan Restaurang Akademisinden 1999 yılında “Sommelier” olarak mezun oluyor. Dünyanın en iyi restoranlarında full time Sommelier olarak çalışmaya başlıyor. Mesleği ile ilgili girdiği tüm yarışmalarda birincilik ödülü alan Larsson’un ödülleri:

2001 ve 2002 En İyi Sommelier İsveç,
2002 En İyi Sommelier İskandinavya, 2003 En İyi Sommelier İsveç Trophée Ruinart
2004 En İyi Sommelier Avrupa (ilk denemede)
2005 En İyi Sommelier İsveç, 2005 Yılın Sommelieri Wine International
2007 En İyi Sommelier Dünya (ASI), 2008 İsveç Şarap Akademisi Büyük Ödülü, 2009 Bacchus Ödülü Andreas Larsson kendine ait https://tasted.wine tadımında ve Decanter World Wine Awards Şarap Yarışmasında her yıl binlerce şarap değerlendirmeye devam etmektedir. Güney İsveç’te yer alan Michelin yıldızlı PM & Vänner restoranında uzun yıllardır şarap direktörlüğü görevini yürütmektedir. Daha fazla bilgi için: https://andreaslarsson.org ve https://tasted.wine

(***) Ronan Sayburn MS: Ronan Sayburn 2019 yılı itibariyle Master Sommelier’lik unvanını veren “Court of Master Sommelier Avrupa’nın” CEO’sudur.

MS (Master Sommelier) unvanına sahip Ronan Sayburn, yaklaşık 20 yıldır şarap sektöründe. Sayburn, The RS Wine Academy isimli şirketi üzerinden özel müşterilerin kavlarını yönetiyor, WSET eğitimi ve benzeri kurslar veriyor. İngiltere’de yılın Sommelier’i seçilen ve ülkesini Avrupa Sommelier Yarışması’nda iki kez temsil eden Sayburn, uluslararası yarışmalarda düzenli olarak jüri üyeliği yapıyor.

Daha önce Gordon Ramsay grubu için 8 yıl boyunca Baş Sommelier olarak çalışan ve çeşitli restoranlara danışmanlık veren Sayburn, Londra’daki ünlü Pall Mall 67’nin de mimarları arasındadır.
Sayburn, Decanter World Wine Awards şarap yarışmasında ABD şarapları masasında panel başkanıdır. Daha fazla bilgi için: https://www.ronansayburn.com ve Decanter World Wine Awards Link

 

Yorum