Michelinli Şef Vito Mollica’nın Ardından

5-10 Şubat tarihleri arasında Four Seasons Aqua Restaurant  Michelinli şef Vito Mollica’yı ağırladı. Floransa Four Seasons’ın Michelin yıldızlı restaurantı İl Palgio’da şef olan Vito Mollica son olarak 10 Şubat’ta hazırladığı brunch ile yemek sevenleri lezzetli bir yolculuğa çıkardı.

Biz de İtalyan şarap üreticisi, Corta Sant’alda ‘nın sahibİ konuğumuz, Marinella Camerani ve şarap dostlarımızla oradaydık. Hem misafirimiz hem de bizim için ilginç bir tesadüf oldu, öncesinde güzel Amaroneler tatmış, şimdi de güzel Toscana mutfağının tadına bakacaktık…

Yemeğimiz Terre Rosse, Pinot Grigio D.O.C 2010 ile başladı, dostumuz Süha Balın’ın Türkiye’ye ithal ettiği bu şarap  Pappa al Pomodoro ile domatesin asidi ve burrata  beraber hoş bir birliktelik oluşturdu. Ardından  foie gras ve ördek etli  risotto ile şarabımız  Stoan Cuvee Bianco D.O.C Cantina Tramin Alto Adige  2007 yudumluyorduk, foie gras  çok lezzetliydi, keşke pirinçleri dişlerimizde daha fazla hissedebilseydik, belki biraz Türk damak tadına uygun yapmak istemişlerdi … Sonrasında benim o gece en fazla beğendiğin tabak Cavatelli cacio pepe geldi. Kalamarların dişe dokunurluğu ve dokusu bence tek kelime ile muhteşemdi. Herhalde masamızda oturan herkes hemfikirdi bu konuda. Ardından artık sıra kırmızı şaraba  Cecchi, Chianti Classico D.O.C.G. 2010 ile eşleşen dana yanağı gelmişti. Ağır ateşte piştiğinden olsa gerek gerçekten hem yumuşacık hem de güzel bir doku ağızda hissediliyordu.

Sonrasında sorbe, ardından çikolata baba kurutulmuş meyveler kompostosu , rom ve çikolatanın muhteşem uyumu, yanında da Ben Rye Passito Donnafugata 2007. Benim çok sevdiğim bu tatlı şarap, Türkiye’ye Mania Gurme tarafından getiriliyor. Bu şarap o kadar lezzetli ki yemek sonrası herkes çay ve kahvelerini yudumlarken ben kadehimde bu şarapla geceye devam ettim.

O akşam masamızda yemeklerin çok lezzetli olduğu ve böyle bir şefin burada devamlılığı ile ilgili sohbetle gecemizi noktalarken, dostlarla yenen yemeğin neden daha güzel geldiğini bir kez daha anlıyorum. Vito Mollica’ya teşekkür ederek ayrılıyoruz Aqua’dan kendisi bize tek tek veda ediyor. Dilerim ki böyle başarılı şefleri daha sık görürüz burada..

Yorum