Trakya Bağları İstanbul’a Geliyor

Trakya Bağ Rotası Projesi” Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle, Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik şarap üreticisinin katılımıyla hayata geçirildi. Trakya Bölgesi genelinde şarap rotalarının belirlenerek, sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirilmesini hedefleyen proje kapsamında oluşturulan sergi 27 Şubat – 9 Mart 2014 tarihleri arasında Karaköy Mimarlar Odası’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Trakya Bağ Rotası Sergisi’nin kuratörü Burçak MADRAN serginin ana konsepti ile ilgili yaptığı açıklamada ”Projeyi ve projeye konu olan bölgeyi daha iyi tanıtabilmek için Trakya’nın Bağ Rotalarını insanların ayağına götürmek ve onlarda bu yollarda gezmenin keyfine dair bir iz bırakmak istedik. Bölgede var olan dört rotayı bir harita üzerinde işaretlediğimiz sergide, bu dört rotada bölgeyi ziyaret etmek isteyenleri nasıl sürprizlerin, doğal güzelliklerin, kültürel aktivitelerin beklediğini anlatıyoruz.” dedi.

Sergi Takvimi: 27 Şubat – 9 Mart 2014
Yer: TMMOB Mimarlar Odası, Karaköy

‘’ TRAKYA BAĞ ROTASI PROJESİ ‘’ NEDİR?
Proje 2013 yılında Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren, kendi bağlarında ve şaraphanelerinde turizm faaliyeti gerçekleştiren 12 butik şarap üreticisinin katılımıyla hazırlandı. Sektörel ve sektörler arası işbirliklerini geliştirecek önemli bir faaliyet olan  “Trakya Bağ Rotası Projesi”, işbirliklerinin gerçekleştirilmesine ve bir Trakya Şarap Platformu oluşturulmasına önayak oldu.
Trakya Bölgesi genelinde şarap rotalarının belirlenerek, sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirilmesini hedefleyen proje, bölgeyi ziyaret eden yerli yabancı turist sayısının arttırılması sonucu bölgede turizm sektörünün gelişimine, çevresel olduğu kadar sosyal ve ekonomik temellerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkı sağlıyor. ‘Trakya Bağ Rotası Projesi’ ile şarabın en eski üretim bölgelerinden olan Trakya bölgesi genelinde, şarap yollarının belirlenmesiyle, bölge ulusal ve uluslararası düzeyde bir şarap rotası olarak markalaşması ve bölgenin şaraba dair sahip olduğu tarihin ve hikâyelerinin ortaya çıkarılarak gastronomik değerlerinin vurgulandığı bir destinasyon olması hedefleniyor.
İstanbul için uğrak bölge olmaya şimdiden aday olan Trakya Bağ Yolu, yerli yabancı ziyaretçilerine, şarap tadımı, bağ gezisi, bağ bozumu deneyimi yaşatacak.

Proje kapsamında Tekirdağ, Şarköy, Kırklareli, Gelibolu Bölgeleri’nden 12 firma yer alıyor. Firmaların bölgelere dağılımı ise;

Tekirdağ Bölgesi;      Umurbey, Şato Nuzun, Barel Şarapçılık, Barbare
Şarköy Bölgesi;     Melen Şarapçılık, Gülor, Şato Kalpak
Kırklareli Bölgesi; Arcadia, İrem Çamlıca, Vino De Sera
Gelibolu Bölgesi; Gali, Suvla

Yorum